Infratiti cu Roswell

Roswell, micul orasel din New Mexico, ar fi ramas necunoscut fara incidentul care, in 1947, i-a adus celebritatea. Atunci, armata SUA a recunoscut oficial ca acolo s-a prabusit "un disc metalic de provenienta extraterestra", pentru ca apoi sa se razgindeasca, spunind ca e vorba despre un "balon meteorologic". Povestea aceasta a facut din Roswell o adevarata Mecca a ufologiei moderne.

Si totusi...
O serie de aparitii OZN bine documentate, indreptatesc Bonnybridge sa isi revendice o legatura cu fenomenul OZN. Totusi, de aici pina la a pune acest oras aproape de Roswell este cam mult. Sau poate e doar mindrie scotiana...
Cel putin aceasta este parerea mai multor ufologi britanici, conform carora - la rigoare - statutul de oras infratit cu Roswell l-ar fi meritat mai curind Rendlesham. Aceasta localitate din Anglia este supranumita de multa vreme "Roswell-ul britanic". Nu din alt motiv, dar se pare de acolo ar fi fost recuperata epava unei nave extraterestre prin anii '70.

O multime de afinitati
   La rindul sau, Bonnybridge este un orasel scotian ramas multa vreme aproape nestiut. La fel ca si Roswell, Bonnybridge a ajuns in atentia opiniei publice datorita evenimentelor OZN de care si-a legat numele. E drept, nu s-a vorbit despre prabusiri ale unor nave extraterestre la Bonnybridge. In schimb, au fost raprotate numeroase observatii ale unor obiecte zburatoare neidentificate. De fapt, Bonnybridge a ajuns sa fie cunoscut drept capitala OZN a Scotiei. Citeva congrese cu privire la fenomenul OZN au legat definitiv numele orasului Bonnybridge de aceasta enigma moderna.
   In aceste imprejurari a aparut ideea de a infrati Bonnybridge cu Roswell. In clipa in care un consilier local, Billy Buchanan, a venit cu aceasta propunere, nimeni nu a vazut nimic deplasat. Mai mult, atunci cind Buchanan a anuntat intr-o conferinta de presa ca s-au pus la punct detaliile unui acord de infratire intre Bonnybridge si Roswell, vestea a fost primita de localnici ca pe o adevarata victorie.

Turism "ufologic"
   Billy Buchanan a tinut sa precizeze ca infratirea dintre Bonnybridge si Roswell nu este nicidecum una fortata, intre cele doua orase situate de o parte si de alta a oceanului existind "un numitor nostru comun, reprezentat de fenomenul OZN". Exagerind putin, Buchanan s-a grabit sa pretinda ca la Bonnybridge s-au vazut mai multe OZN-uri decit oriunde in alta parte, in Scotia.
   Adevarul este ca, pe linga titlul de glorie reprezentat de obtinerea statulului de oras infratit cu Roswell, consilierul local Billy Buchanan are in vedere si alte foloase. Asa cum a recunoscut, el se gindeste la relansarea turismului in zona prin atragerea celor interesati de fenomenul OZN. El a anuntat deja ca exista tratative foarte avansate cu o companie anglo-americana ce urmareste infiintarea la Bonnybridge a unui Parc OZN. Intre altele, acesta ar urma sa cuprinda si un muzeu dedicat prabusirii de la Roswell.
   Dincolo de entuziasmul autoritatilor locale, citiva ufologi scotieni au declarat ca ei nu vad nimic rau in aceasta initiativa, atita vreme cit fenomenul OZN nu este transformat intr-o masina de facut bani cu orice pret. In opinia lor, este un semnal pozitiv faptul ca autoritatile locale iau in serios evenimentele OZN ce au avut loc la Bonnybridge.

(SURSA: BBC).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - Dupa Roswell

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME