Dosarele OZN din Filipine devin publice

O veste cu adevarat buna: dupa o activitate de aproape doua decenii, un grup de studiu al fenomenului OZN a decis ca a sosit vremea sa isi scoata dosarele la lumina. Cu alte cuvinte, cel putin pentru aceasta organizatie din Filipine, acum adevarul poate fi spus.

Sfirsitul unui secret
   Conform cotidianului "Manila Times", Philippine Atmospheric, Geophysical and Astronomical Services Administration (PAGASA), a admis ca a participat la investigarea unor observatii OZN.
   Cu peste 20 de ani in urma, PAGASA a constituit o echipa ce a fost desemnata sa efectueze investigatii de teren, cu scopul de a verifica rapoartele OZN primite de catre autoritati. Vreme indelungata, aceasta echipa si-a desfasurat activitatea intr-o discretie maxima, adunind o arhiva consistenta.
   Din fericire, grupul in discutie a decis (se poate citi si "a primit unda verde de la militari") sa isi faca publice preocuparile. "Dosarele si inregistrarile noastre sint deschise publicului, astfel incit acum oricine poate poate citi rapoartele noastre, daca doreste", a declarat pentru "Manila Times" Elmer Escosia, conducatorului grupului OZN de pe linga PAGASA. Acesta a admis ca au reusit sa gaseasca explicatii logice pentru multe dintre observatiile OZN pe care le-au studiat, dar citeva au ramas invaluite in mister. Este vorba despre cazuri ce "par a fi fenomene OZN autentice".

Trei intilniri apropiate!
   Intrebat fiind care au fost cele mai spectaculoase cazuri investigate, Elmer Escosia a povestit despre trei intilniri apropiate. Da, el a recunoscut ca unele dintre rapoartele OZN erau asociate si cu intilnirea unor entitati biologice non-terestre. Dintre acestea, trei au suscitat cel mai mare interes, datorita acuratetei cu care au putut fi efectuate cercetarile, precum si datorita credibilitatii martorilor.
   Spre exemplu, Escosia aminteste de cazul unor copii care, in 1984, au sustinut ca au vazut coborind dintr-o nava de forma discoidala "niste aratari cu capete mari, ce semanau cu oamenii, dar nu erau oameni". Din investigatiile efectuate la fata locului a reiesit ca este foarte posibil ca atunci sa fi aterizat un OZN linga Ormoc City, nu departe de Southern Leyte. Mai mult, intervievati separat, copiii au furnizat aceleasi detalii. Ori, sa nu uitam, atunci cind mint in grup copiii au un talent teribil de a se incurca in amanunte.
   Intre altele, arhiva devenita acum publica mai contine si un dosar referitor la un caz exceptional petrecut in l997. Cel putin 40 de oameni, din localitati diferite au vazut o formatie de 13 OZN-uri deplasindu-se deasupra Filipinelor. Astfel, in urma unei investigatii atente, s-a putut reconstitui cu destula precizie traseul urmat de grupul de OZN-uri, precum si viteza acestora.

Cu o floare nu se face primavara
   Faptul ca PAGASA si-a recunoscut implicarea in cercetarea fenomenului OZN si - mai mult - ca si-a deschis arhivele este cit se poate de imbucurator. Totusi, daca e sa judecam la rece, nu este cazul sa ne imbatam cu apa minerala.
Este adevarat, o asemenea initiativa nu este deloc putin lucru, insa mai ramin multe lucruri de dezvaluit. Insa, foarte probabil ca nu la Manila, ci in alte parti. De pilda in Statele Unite...
   Ah, de ce nu urmeaza si SUA exemplul Filipinelor? Din simplul motiv ca informatiile guvernului american cu privire la OZN-uri promit sa fie nu numai pur si simplu interesante, ci de-a dreptul sensibile, daca nu cumva chiar grave in adevaratul sens al cuvintului.

(SURSA: Manila Times).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - Guvernul francez recunoaste ca OZN-urile exista!
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME