Chinezii mai cauta elixirul tineretii

   Legenda spune ca un mare imparat chinez si-a trimis cel mai bun general intr-o expedite pe Marea Chinei pentru a gasi Insulele Fericirii. El ar fi trebuit sa aduca de acolo, dintr-o fintina a vietii, elixirul care i-ar fi prelungit imparatului viata la nesfirsit. Dar generalul nu s-a mai intors. In ciuda acestui esec, preocuparea chinezilor pentru leacul miraculos impotriva imbatrinirii a ramas intacta pina in zilele noastre. Utilizind acum mijloace performante, ei nu au renuntat la cautare.

   Shen Ziyin nu este nici pe departe un vraci analfabet cum poti gasi in aproape orice sat din China. El este un foarte bun cunoscator al medicinei traditionale chineze si, totodata, este la curent cu cele ultimele rigori ale practicii medicale occidentale, avind titlul stiintific de doctor. Preocuparea sa? Prelungirea vietii. Are peste patru decenii de cind studiaza remediile traditionale impotriva imbatrinirii. In acest rastimp a analizat pe baze stiintifice o multime de licori si tincturi "pentru tinerete", intr-o tara in care s-au inregistrat cele mai numeroase recorduri de longevitate. Si iata ca rezultatele incep sa apara.

   Conform unui articol preluat de Excite News dupa Reuters, rezultatele obtinute in cadrul unor studii clinice, desfasurate pe mai mult de o mie de pacienti din sapte orase din China, indica lucruri interesante. Ceea ce s-a urmarit a fost gradul de imunitate la diferite afectiuni, imunitate care, se stie, scade dramatic odata cu inaintarea in virsta. Voluntarii care au participat la acest experiment au fost impartiti, fara stirea lor, in trei loturi: unii au luat un medicament preparat din plante de dr. Shen Ziyin, altii un stimulant pentru circulatia sanguina si ceilalti o substanta neutra, doar pentru a obtine efectul placebo. Analizele au aratat ca la virstnicii din primul grup s-a inregistrat o ameliorare semnificativa a sistemului imunitar de a face fata bolilor.

   Concluzia logica a fost ca preparatul din plante sporeste considerabil sansele de trai mai mult. Insa echipa condusa de Ziyin nu isi considera misiunea incheiata. Produsul lor, in fond un amestec de extracte din diferite plante, poate fi ameliorat. El actioneaza asupra celulelor T, care influenteaza imunitatea organismului prin controlul producerii de anticorpi. Determinarea precisa a mecanismelor genetice implicate in cresterea functionalitatii acestor celule si mai buna cunoastere a ADN-ului plantelor utilizate vor permite o imbunatatire sensibila a preparatului elaborat de dr. Shen Ziyin. Astfel, combinind resuresele inepuizabile ale medicinei traditionale cu posibilitatile aparaturii moderne de investigare genetica, se spera ca, mai devreme sau mai tirziu, vechiul vis de a prelungi viata va fi implinit.

(SURSA: Excite News).

STIRI pe aceeasi tema - Cel mai batrin om de pe planeta
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME