De-o seama cu Matusalem
     Cel mai batrin om de pe planeta ar avea 167 de ani

Preluind ziarul nepalez Kantipur Daily, Nando Times anunta la 2 ianuarie 2000 ca cel mai virstnic om de pe planeta ar avea nu mai putin de 167 de ani! El a intrat in atentia opinei publice in calitatea sa de invitat de onoare la sarbatorirea intarii in anul 2000 la "Mahabir Prasad Brijlal Dental Institute" din Birgunj, localitate alfata la 250 km sud de Katmandu. Ram Avtar Saha Kanu a fost considerat cea mai potrivita persoana pentru a deschide ceremoniile acestei clinici stomatologice deoarece, la 167 de ani, el inca mai are 15 dinti.

Conform Nando Times, venerabilul nepalez are trecut in certificatul sau de nastere anul 1832 si a fost declarat in mod oficial cel mai batrin nepalez. Pentru a fi declarat si cel mai batrin om din lume, asa cum doresc autoritatile din Nepal, sint insa citeva probleme. De pilda, certificatul sau de nastere a fost intocmit abia in 1988, iar recunoasterea sa - in fond datei nasterii - este o chestiune delicata.

Referitor insa la Ram Avtar Saha Kanu ca persoana, toate relatarile admit ca isi tradeaza virsta. Retras din satul sau natal, Devodia, din districtul Dhanusha, el traieste acum departe de rudele sale, la o manastire. (SURSA: Nando Times).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri


Florin IORGA - 2000

HOME