Atac OZN in India?

In citeva sate din statul indian Uttar Pradesh se petrec lucruri ciudate. Taranii din zona acuza ca au fost atacati de obiecte zburatoare neidentificate. Mai multe persoane au fost ranite, inregistrindu-se si sapte decese, informeaza CNN.

Atac OZN in India?

Brijesh Nishaad pretinde ca a fost atacat in somn de un obiect zburator

Arsi cu raze luminoase

Conform declaratiilor martorilor oculari, misteriosul obiect sferic de dimensiunile unei mingi de fotbal apare noaptea pe cerul acestei regiuni foarte sarace si coboara deasupra unui sat, de unde trimite raze luminoase, rosii si albastre. Daca nu mor, asa cum s-a intimplat de sapte ori pina acum, victimele se aleg cu rani si arsuri serioase.

Cu tot scepticismul lor, autoritatile au recunoscut faptul ca arsurile localnicilor sint inexplicabile. Ancheta care a fost demarata nu s-a incheiat inca. Investigatiile au relevat faptul ca strania sfera se deplaseaza prin aer si intra uneori in casele oamenilor.

Ramji Pal, din satul Shanwa, este ultima sa victima. Vecinul sau, Raghuraj Pal, a declarat unui reporter Associated Press ca "intr-o noapte, l-a atacat un obiect zburator misterios. Avea stomacul sfisiat si a murit dupa doua zile". Astfel de relatari s-au inmultit in ultimele zile, ajungindu-se la o adevarata isterie colectiva. Practic, oamenilor din regiune le este frica sa mai doarma, de teama sa nu fie atacati in somn.

Medicii sint de parere ca tocmai aceasta isterie explica lucrurile.

Isterie, insecte sau fulgere globulare?

In opinia lui Narrotam Lal, medic la King George's Medical College, din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh, satenii si-au indus simptomele singuri, in mod inconstient, pe fondul terorii.

Politia, in schimb, a emis ipoteza ca nu este vorba despre OZN-uri ci despre insecte, mai exact de o specie nou aparuta in zona, cu o anvergura a aripilor de 9 cm, care lasa niste rani superficiale.

Oamenii de stiinta au si ei o explicatie. "Am suficiente motive pentru a crede ca arsurile si ranile de pe fata victimelor au fost provocate de fulgere globulare. Aceasta ipoteza poate explica, intr-o buna masura, comportamentul ciudatelor sfere. Fulgerele globulare pot emite lumini colorate si, uneori sint capabile sa genereze descarcari electrice de pina la 100 de wati.

16 august 2002

(SURSE: Miami.com , CNN , Ananova).

Alte articole referitoare la OZN-uri - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME