Sedinte de exorcism in casa lui Handel

Proprietarii casei din Londra a celebrului compozitor George Friderich Handel planuiesc o sedinta de exorcizare, dupa ce doua persoane au afirmat ca au vazut o stafie bintuind prin casa. Societatea The Handel House Trust se va folosi in acest scop de serviciile unui preot romano-catolic, ce va efectua exorcizarea chiar in dormitorul in care a murit in 1759, marele compozitor.

George Friderich Handel      "Nu am fost siguri daca prezenta unei fantome va putea atrage sau, dimpotriva, goni eventualii clienti" a declarat Martin Egglestone, unul dintre cei care string fonduri pentru societatea care doreste sa trasnforme casa lui Handel in muzeu, incepind cu luna noiembrie. "Dar avind in vedere cite obiecte pretioase se afla in casa am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa scapam de aceasta stafie.

      Egglestone sustine ca a vazut stafia in dormitorul principal din casa aflata pe Brock Street, in plin centrul Londrei. "Prima oara "aerul a devenit foarte incarcat si am vazut o silueta mai inalta decit mine asemanatoare cu umbrele care apar atunci cind inchizi ochii brusc, dupa ce te-ai uitat drept la soare. Silueta parea sa fie cea a unei femei", povesteste Egglestone, adaugind ca a doua oara, stafia a fost vazuta si de un membru al echipei sale.

      "Totul a ajuns un fel de gluma" considera in schimb Jacqueline Riding, directoarea proiectului muzeului. Cu toate acestea, celebrul chitarist Jimi Hendrix, care a locuit in anii '60 alaturi sustinea si el ca a vazut o stafie in casa. Singurele femei despre care se stie ca au vizitat casa pe cind mai traia Handel au fost Faustina Bordoni si Francesca Cuzzoni. "Se poate ca stafia sa fie a uneia dintre ele", crede Egglestone. "Este vorba despre un suflet care nu isi gaseste odihna", a declarat un preot din partea locului, pentru ziarul The Sunday Telegraph. "Nu cred ca este atit de rau si oribil si cred ca trebuie ajutat sa se linisteasca".

(SURSA: Ananova.com).

Alte articole similare - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME