Reapare tigrul tasmanian?

Conform numeroaselor rapoarte din ultima vreme, s-ar parea ca tigrul tasmanian, considerat o specie disparuta, nu ar fi disparut chiar de tot, relateaza cotidianul australian Sunday Melbourne Herald.

Ultima pereche de tigrii tasmanieni a trait intr-o gradina zoologica din Tasmania

Ultimul tigru tasmanian cunoscut a murit in captivitate, in 1936, in Tasmania, iar din Australia se crede ca a disparut de cel putin 2.000 de ani.

Totusi, in statul Victoria marsupialul carnivor cu blana dungata a fost semnalat de 63 de ori, incepind din 1990, a descoperit cercetatorul Michael Moss.

El a facut uz de legea dreptului la informare solicitind Ministerului Mediului date despre observatiile inregistrate. Moss crede, insa ca multi padurari nu au inregistrat rapoartele, considerindu-le ridicole.

Glen Jameson, responsabilul Parcului Victoria, aflat la 25 km de Melbourne crede ca trebuie sa fie o halucinatie colectiva. Biologul Peter Menkhorst considera ca este imposibil sa nu se fi gasit craniul unui exemplar, daca specia ar fi rezistat pe continentul Australian.

Totusi, Michael Moss e de parere ca observatiile nu pot fi ignorate si ca s-ar cuveni ca Parcul Victoria sa fie cercetat in detaliu.

(SURSA: Sunday Melbourne Herald).

5 se[tembrie 2003

Alte articole pe teme de criptozoologie - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME