S-a deschis primul muzeu al criptozoologiei

YetiGratie eforturilor lui Loren Coleman, in Portland, Statele Unite, exista acum un muzeu al creaturilor misterioase, a caror existenta este, cel putin pentru moment, incerta. Acest prim muzeu al criptozoologiei reuneste exponate strinse in patru decenii de cercetari.

Loren Coleman este un zoolog pasionat de cercetarea unor animale precum Yeti, calmarii uriasi, monstrul din Loch Ness etc., avind la activ numeroase carti in domeniu si reputatia unui cercetator integru.

In 40 de ani de studii, el a adunat numeroase piese care se numara astazi printre exponatele muzeului pe care l-a deschis.

Aici pot fi admirate mulaje ale unor amprente lasate de Yeti sau Bigfoot, fotografii celebre si manechine la scara naturala a unor fiinte enigmatice.

Coleman crede ca muzeul sau va deschide apetitul pentru cercetarea in cimpul disciplinei stiintifice care se ocupa cu studiul creaturilor misterioase, disciplina care poarta numele de criptozoologie.

Un exponat de mare valoare este celebra fotografie din timpul razboiului civil in care citiva soldati prezinta ceea ce pare a fi un pterodactil.

(SURSA: NCbuy.com).

5 septembrie 2003

Alte articole despre criptozoologie - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME