Intilnire de gradul I cu planeta Marte

Planeta MarteZilele acestea, planeta Marte se apropie de Terra mai mult ca niciodata in ultimii 60.000 de ani. In vreme ce astronomii se bucura ca au ocazia sa asiste la un fenomen unic in istoria omenirii, astrologii se tem. Astrologii indieni, in special, cred ca aceasta configuratie astrala nu poate aduce decit nenorociri.

Savantii sint fericiti

O ultima dorinta?

Desigur, prezicerile astrologilor indieni pot fi impresionante, dar aceasta nu inseamna ca sint si exacte. Exista chiar un dicton astrologic, conform caruia "astrele predispun, nu dispun". Oricum, le reamintim amatorilor de prevestiri sumbre ca o situatie similara a avut loc inainte de 5 mai 2000. Este o data pentru care a fost anuntat sfirsitul lumii, tot din cauza unei configuratii astronomice extrem de rare. Poate ati uitat, atunci a avut loc cea mai precisa aliniere a planetelor din ultimele secole. Ei bine, alinierea a venit, a trecut si lumea continua sa existe. Ceea ce se va intimpla si dupa 27 august 2003.

Pe 27 august 2003, la ora 9:51 GMT, Marte se va afla la o distanta de numai 55,8 milioane de kilometri, de Pamint, ceea ce reprezinta un adevarat record. Ultima oara cind cele doua planete s-au apropiat la fel de mult a fost in anul 57.538 i.H. O apropiere similara va mai avea loc in 2287.
Este evident ca astronomii nu decit sa se bucure ca traiesc un asemenea eveniment. Putini dintre ei vor dormi noaptea, pentru ca nu sint dispusi sa rateze observatii de exceptie ale planetei vecine.
De aceasta ocazie au profitat si expertii de la Agentia Spatiala Europeana si de la NASA, care au trimis cite o sonda spatiala spre Marte. NASA va trimite o a doua sonda in citeva zile, care va avea la bord al doilea robot autonom, programat sa caute si el urme de viata.
Dupa aceea, urmeaza la rind Agentia Spatiala Nipona, care si-a propus sa execute o cartografiere de precizie a planetei vecine.

Astrologii indieni au emotii

Dar aceasta efervescenta stiintifica nu este deloc impartasita de astrologii si preotii indieni, care se asteapta la tot ce poate fi mai rau, dupa cum relateaza site-ul NewIndPress.com.
La fel ca si in cultura europeana, in cea indiana Marte reprezinta zeul razboiului. Totodata, "Mangal" (adica Marte, in hindi) este o planeta asociata elementului foc.
Prin urmare, va aduce "teribile varsari de singe, incaierari, molime si faradelegi", a declarat preotul-sef al celui mai popular templu din Delhi, Lakshmi Narayan.
Sint de asteptat, au spus si alti astrologi indieni, mari dezastre naturale sau cauzate de om, care vor fi insotite de incendii puternice, dar nu este exclusa nici moartea unor mari conducatori.
Toate aceastea, spun indienii, se vor petrece in jurul datei de 27 august 2003. Daca ar fi sa ii credem, tot ce se poate face este sa inaltam rugaciuni.

(SURSA: New Ind Press).

16 august 2003

ARTICOLE despre astrologie - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME