CIA a cautat Arca lui Noe

Chiar daca pare greu de crezut, printre preocuparile Agentiei Centrale de Informatii a Statelor Unite se numara si cautarea arcei biblice, informeaza revista Insight Magazine, citata de site-ul World Net Daily.

CIA a dat publicitatii doua noi documente care confirma faptul ca, la inceputul anilor '90, s-a aflat in cautarea miticei Arce a lui Noe. Mai mult, rezultatele investigatiilor facute in acest sens au ajuns pina la Casa Alba, precizeaza revista citata.

Una dintre imaginile din satelit luate de CIA, in cautarea legendarei arce a lui Noe

Cele doua documente au fost facute publice dupa ce Insight Magazine publicase un amplu articol despre cautarile CIA. Astfel, CIA confirma ca a folosit unul dintre satelitii sai de spionaj, mai precis IKONOS, pentru a scana muntele Ararat.

Conform documentelor amintite, expertii CIA au gasit ceea ce ei au numit o "anomalie", la 39 grade si 42 minute latitudine nordica si 44 grade 16 minute longitudine estica. Pentru a putea interpreta corect datele oferite de statelit, CIA a solicitat sprijinul citorva savanti si specialisti in fotografie, in ideea de a stabili daca obiectul din fotografia alaturata este facut de mina omului sau este o roca.

Dintre acestia, patru au considerat ca este un obiect artificial, doi au spus ca este o stinca, iar unul nu s-a putut pronunta. O verificare pe teren a fost si ramine in continuare imposibila, datorita faptului ca autoritatile din Turcia nu mai acorda autorizatii pentru cercetari pe Muntele Ararat.

Oficiali ai CIA au anuntat ca intetioneaza sa puna la dispozitia publicului, pe site-ul sau, www.cia.gov, citeva sute de fotografii din satelit efectuate intre 1990 si 1992, la care se adauga un alt set de fotografii similare, din perioada 1973 si 1976.


(SURSA: World Net Daily).

30 decembrie 2002

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME