Malta, o ramasita a Atlantidei?

Scriitorul Graham Hancock, cunoscut cercetator al civilizatiilor antediluviene, a incheiat filmarile subacvatice din jurul Maltei, necesare unui documentar ce acrediteaza ideea ca aceasta insula este o ramasita a legendarului continent Atlantida, informeaza editia electronica a cotidianului Times of Malta.

Ruinele subactavice din apropiere de insula Malta

Pentru a obtine imagini de inalta calitate, Graham Hancock a apelat la o echipa a televiziunii japoneze TBS Vision Inc., care a utilizat cele mai moderne echipamente de filmari subacvatice.

Imaginile urmeaza a fi prezentate in documentarul "The Underworld Flooded Kingdom of the Ice Age". In curind, vom avea si noi sansa de a-l viziona, dat fiind ca, pe linga Channel Four Television, va fi difuzat si pe Discovery Channel.


Pina atunci, va putem spune ca printre interlocutorii lui Graham Hancock se numara si Agius Sultana, director fondator al Fundatiei Griffin&Crown pentru Cercetari Preistorice Subacvatice. Este, probabil, cea mai potrivita persoana, deoarece se scufunda in apele din jurul Maltei de 14 ani.

In acest timp, a identificat mai multe situri arhelogice subacvatice si a adunat o multime de artefacte. Pe unele le-a identificat drept romane, egiptene sau grecesti, dar altele poarta insemne ciudate, care l-au dus cu gindul la Atlandida.


Un alt argument in favoarea ipotezei ca Malta ar fi facut cindva parte dintr-o insula mult mai mare este multimea templelor. Numarul ruinelor acestora este mult prea mare pentru o insula atit de mica. Asadar, opineaza Agius Sultana, este foarte credibil ca, la origine, insula sa fi fost mult mai mare, dar o parte din ea s-a scufundat, la suprafata apei raminind doar partea sacra, in care au fost concentrate numeroase temple.


Toate aceste argumente sint sustinute de descoperirile subacvatice. Una dintre cele mai impresionante este o galerie boltita, despre care se poate spune cu certitudine ca este facuta de mina omului.

(SURSA: Times of Malta).

22 noiembrie 2002

Alte articole despre vechi civilizatii - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME