Arheologii au cautat epave extraterestre la Roswell

In incercarea de a dezlega o data pentru totdeauna misterul OZN-ului despre care se spune ca a cazut la Roswell, SCI FI Channel a organizat o serie de sapaturi arhelogice, chiar la locul presupusei prabusiri, informeaza Reuters.

Arheologii au scormonit exact in locul in care se pare ca s-a prabusit un OZN

"Am gasit ceva"

Postul de televiziune SCI FI Channel a avut ideea de a forma si finanta o echipa de arheologi, condusa de profesorul Bill Doleman, de la Universitatea din New Mexico. Echipati cu toate cele necesare, cei sapte experti in arheologie au investigat zona cu cele mai moderne echipamente.

Ei au lucrat, in luna septembrie, timp de zece zile si se pare ca au gasit ceva.Va ramine insa un secret, dar numai pina pe data de 22 noiembrie a.c., cind SCI FI Channel va difuza, in premiera mondiala, un documentar care se presupune ca va sparge multe recorduri de audienta. Sub numele de "The Roswell Crash: Startling New Evidence" (Prabusirea de la Roswell: Ultima si Uluitoarea Dovada), acesta va prezenta, printre altele, ceea ce Bill Doleman a numit "dovada zdrobitoare".

Pus in imposibilitatea de a da prea multe detalii datorita clauzei de confidentialitate din contractul cu SCI FI Channel, el s-a marginit la a spune ca "am gasit ceva - niste lucruri care nu stim inca ce sint - dar m-au suprins". El a mai precizat ca nu a tinut cont absolut deloc de folclorul ufologic si ca lucrarile arheologice s-au desfasurat conform tuturor canoanelor stiintifice.


Pe de alta parte, reprezentantii canalului american SCI FI promit si interviuri in premiera absoluta cu martori oculari, dezvaluiri de ultima ora, plus o "dovada zdrobitoare", dar care nu este legata neaparat de recentele descoperiri arheologice.

Numerosi martori spun ca de la locul prabusirii au fost culese trei cadavre extraterestre. Controversatul film al autopsiei a aparut la lumina in 1990

O poveste inca vie

Dupa mai bine de 50 de ani, povestea epavei extraterestre recuperate de armata din desertul New Mexico nu a incetat sa fascineze. In 1947, Fortele Aeriene ale SUA au "scapat" un comunicat de presa conform caruia ar fi gasit in apropierea orasului Roswell un disc metalic de provenienta extraterestra.

Degeaba a incercat, ulterior, armata sa convinga opinia publica cum ca ar fi fost, de fapt, altceva. A revenit cu precizarea ca a fost un balon meteorologic, pentru ca dupa citeva decenii sa precizeze ca balonul era de uz militar si era echipat cu aparatura pentru detectia testelor atomice ale sovieticilor.

Mai tirziu, Air Force a explicat ca, de fapt, atunci s-a testat un aparat de zbor care se dorea a fi revolutionar, dar care s-a dovedit a fi un esec. Manechinele de la bordul sau ar fi fost confundate cu cadavrele extraterestrilor, au sustinut militarii, iar celebrul film al autopsiei ar fi un fals. In fine, bilbiiala aceasta, plus secretomania cu care inconjoara guvernul SUA fenomenul OZN i-a facut pe multi sa creda ca la Roswell s-a prabusit cu adevarat ceva important si ca autoritatile incearca din rasputeri sa musamalizeze afacerea.

Ramine de vazut, pe 22 noiembrie, daca SCI FI Channel va reusi sa aduca putina lumina in aceasta afacere.


(SURSE: Reuters si Yahoo.com).

18 noiembrie 2002

Alte articole despre extraterestri si OZN-uri - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME