Un elicopter al politiei britanice a urmarit un OZN

Una dintre cele mai impresionante observatii OZN din ultimii ani a avut loc in Marea Britanie, deasupra orasului Brighton, pe 11 august 2000. Cazul acesta a revenit de curind in actualitate cu ocazia unei conferinte pe tema fenomenului OZN, desfasurata chiar la Brighton, cind s-a lansat si un documentar realizat pe marginea acestui caz.

Cu doi ani in urma, un echipaj dintr-o masina a politiei a semnalat dispecerului o lumina suspecta pe cer. Cum elicopterul politiei din Brighton tocmai se afla in aer, acesta a primit misiunea de a vedea despre ce este vorba.

Deasupra zonei indicate, membrii echipajului au confirmat observatia colegilor de la sol si au primit OK-ul pentru a verifica mai indeaproape originea luminii enigmatice.

Astfel a inceput o urmarire, care s-a desfasurat pe o distanta de 15 km, dupa care misteriosul obiect zburator neidentificat a disparut in mare viteza. Cum elicopterele politiei sint echipate cu camere de luat vederi, sergentul John Tickner a filmat tot ce a putut filma, obtinind una dintre cele mai valoroase inregistrari de acest tip.

Iesit intre timp la pensie, John Tickner a declarat ca in 30 de ani de politie nu a mai vazut ceva similar.

(SURSE: BBC, This Is Brighton).

03 noiembrie 2002

Alte articole pe aceeasi tema - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME