Brisbane - orasul fantomelor

In Brisbane, se semnaleaza pina la 500 de aparitii fantomatice pe luna

Un grup international de vinatori de fantome a desemnat Brisbane drept cel mai bintuit oras din emisfera sudica, informeaza cotidianul australian "The Sunday Mail".

Turnul primariei din Brisbane pare sa fie unul dintre locurile predilecte ale fantomelor

Agentiile de turism observasera deja numarul ridicat de locuri in care apar fantomele in acest oras si semnalau deja lucrul acesta in pliantele turistice. Conform cotidianului citat, vizitatorii locurilor bintuite din Brisbane contribuie anual la veniturile locale cu cel putin 700.000 de dolari.

Proprietarul companei Ghost Tours, care organizeaza circuite turistice prin locurile bintuite, Jack Sim, are o explicatie. "Exista un real interes pentru istoria noastra intunecata si macabra".

Dar activitatea fantomelor de aici a fost remarcata si de cercetatorii fenomenelor de acest tip. Ei primesc, in medie, in jur de 500 de telefoane pe luna, prin care sint anuntate aparitii fantomatice. Locurile predilecte ale fantomelor par a fi cimitirul Toowong, inchisoarea Boggo Rd, primaria orasului si fostul spital Whepstead Manor.

In total, sint 250 de locuri "intens bintuite", la care se adauga si sutele de case vechi, in care isi fac aparitia umbre si lumini inexplicabile sau se aud tot felul de zgomote.

Astfel, nu este de mirare ca International Haunted Places Directory, impreuna cu New Zealand Ghost Association, a plasat Brisbane pe primul loc intr-un top al celor mai bintuite orase din emisfera sudica. Astfel, Brisbane a surclasat chiar si celebra colonie penitenciara din Tasmania, Port Arthur.

(SURSA: The Sunday Mail).

03 noiembrie 2002

ARTICOLE pe aceeasi tema - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME