Teroare OZN in India

Politia a fost nevoita sa intervina pentru a calma spiritele agitate de OZN-ul sau insecta care ataca la fata

Un obiect zburator necunoscut continua sa ii atace pe tarani noapte de noapte. Le provoaca rani pe fata, dupa care dispare in intuneric, lasindu-i plini de singe si terorizati. In satele din nordul Indiei isteria este la ea acasa. Agenti precum Mulder si Scully din "X-Files" au ajuns la fata locului.

O atmosfera de cosmar

Exact acum o saptamina scriam despre misterioasa sfera care a raspindit groaza in satele din nordul Indiei. Atacind noaptea cu raze luminoase, sfera de dimensiunile unei mingi de fotbal, asa cum au descris-o martorii, are acum la activ aproape o suta de raniti si zece morti. In aceste conditii, nu este de mirare ca s-a ajuns la o isterie generala.

Oamenii din statul Uttar Pradesh, din nordul Indiei, aproape nu mai ai curajul sa adoarma dupa lasarea intunericului. Desi forte impresionante de politie au fost dislocate la fata locului, dupa cum informeaza BBC, in fiecare casa sint organizate plantoane noapte de noapte, de teama enigmaticului inamic, care ataca pe neasteptate.

Simpla isterie ?

Sint indienii cu adevarat victimele unui atacator necunoscut, fie el OZN sau insecta uriasa? Exista o teorie conform careia totul s-ar petrece doar in imaginatia oamenilor isterizati. Avind halucinatii, ei se ranesc singuri, sub imperiul groazei, sustin adeptii acestei ipoteze. Este invocat si un precedent, tot din India. Anul trecut, New Delhi a fost terorizat de atacurile unui om-maimuta. Acesta aparea tot noaptea, in cartierele marginase, si lovea victimele cu brutalitate. Politia a fost neputincioasa, lucrurile calmindu-se doar la citeva zile dupa ce presa a anuntat ca este vorba de halucinatii. Chiar si asa insa, citeva persoane s-au aruncat pe geam, avind convingerea ca sint atacate de enigmaticul om-maimuta.

Ceea ce, la inceput, parea un scenariu prost de film de groaza de serie B s-a transformat intr-o isterie colectiva. Noapte de noapte localnicii se ingramadesc in casa primarului, pentru a solicita protectie si acuza autoritatile ca nu fac nimic pentru a-i apara de atacatorul necunoscut. Cu ocazia unui protest fata de aceasta stare de lucruri, politia a fost nevoita sa intervina, pentru a restabili ordinea. Aceasta interventie s-a soldat cu un mort si 12 raniti, fara a rezolva insa adevarata problema.

Localnicii ii spun "muhnochwa". In traducere, aceasta inseamna "zgirie-fata", dupa ranile pe care le-a lasat. Provocate cu raze luminoase, albastre si rosii, ranile au aspectul unor taieturi, arsuri sau zgirieturi profunde, iar atacatorul este descris de martori drept un obiect sferic de dimensiunile unei mingi de fotbal.

De voie, de nevoie, serviciul national de informatii al Indiei a trimis in regiune o echipa specializata in investigarea unor astfel de cazuri, un fel de agenti Mulder si Scully din serialul "X-Files". Cercetarile preliminare s-au soldat doar cu o inregistrare video, realizata pe timp de noapte, in care apare o lumina rapida, asemanatoare cu aceea a unui fotocopiator.

A fost suficient pentru a lua lucrurile in serios, chiar cind barbatii au inceput sa formeze patrule nocturne, iar antenele de televizor au fost date jos de pe acoperisuri, crezindu-se ca au darul de a atrage misteriosul obiect.

Extraterestrii, fulger globular sau insecta?

Ca in cazul oricarui fenomen misterios, explicatiile sint nesatisfacatoare. Satenii atacati cred ca se afla in fata unei invazii extraterestre, considerind sfera ce trimite raze un OZN in miniatura, care pleaca in fiecare noapte de pe o nava-mama ce supravegheaza totul de sus. Un ofiter de rang inalt din politie are o ipoteza si mai ciudata. Bizarul obiect ar fi, de fapt, o creatura fabricata de Pakistan, mai exact o insecta modificata genetic pentru a instaura teroarea in India. S-a mai vorbit si despre fulgerele globulare, teoria fiind popularizata drept foarte solida prin intermediul cotidianului "Times of India", pentru a linisti spiritele.

Insa, dupa ce experti in fulgere globulare au declarat ca asa ceva este imposibil, acelasi cotidian a incercat varianta unei insecte mai putin cunoscute, dar care a gasit in zona conditii favorabile pentru o inmultire rapida. Profesorul K.C. Pandey de la Lucknow University sustine ca este vorba despre o specie rara, numita Schizodatylus Monstruosus, care atinge lungimea de noua centimetri. Dar nu este genul de explicatie care sa ii multumeasca pe taranii care stiu ca au vazut un obiect sferic si nu altceva.

O alta speculatie face trimitere la un fel de chupacabra local, adica o replica indiana a creaturii semnalate in SUA si in tarile din America Centrala. Despre aceasta se afirma ca ataca vitele si le goleste de singe.

In fine, la ora actuala nu exista o explicatie definitiva pentru atacatorul nocturn din nordul Indiei, localnicii fiind insa convinsi ca este un OZN. Ceea ce se stie sigur este doar ca face victime in continuare.

23 august 2002

(SURSA: Times Online , BBC , Times of India).

ARTICOLE pe aceeasi tema - Atac OZN in India

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME