Aparitie neconfirmata a Fecioarei Maria, la Sao Paulo

Un expert britanic este de parere ca ne aflam in fata unui defect al geamului, datorat depozitarii in conditii de umezeala

Saptamina trecuta, o imagine a Fecioarei Maria a aparut pe un geam din Sao Paulo, fapt care a atras zeci de mii de brazilieni credinciosi, veniti sa vada minunea. Nu este de mirare ca stirea aceasta a tinut prima pagina a multor ziare din regiune, citate de Ananova.

Adevarul este ca ziarele locale au relatat pe larg evenimentul, publicind imagini ale aparitiei. Astfel, casa lui Ferraz de Vasconcelos a devenit un adevarat loc de pelerinaj. Inainte ca Biserica Catolica sa isi formuleze un punct de vedere oficial, prelatii locali au preferat sa comande un studiu stiintific. Astfel, ei au angajat un expert in materie de sticla, mai exact pe profesorul Colin Rouse.

In urma unei analize amanuntite a geamului, cercetatorul britanic este de parere ca imaginea de pe fereastra lui de Vasconcelos este doar un defect, cauzat de conditiile de stocare neadecvate a geamului. Aceasta, considera el, ar fi aparut din cauza umezelii. El este convins ca asa stau lucrurile, mai ales ca proprietarul casei a admis ca si-a schimbat geamul cu putin timp in urma.

Cu toate acestea, putini dintre credinciosii brazilieni par dispusi sa creada ca nu au fost martorii unui miracol. Edificatoare este declaratia unei femei, pe nume Ana Maria Jesus Rocha, care a spus: "Eu nu cred in studiul asta. Nimic nu imi va zdruncina credinta".

23 august 2002

(SURSA: Ananova).

Alte articole enigme pe teme religioase si mitologice - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME