Nessie ar fi o doar fantoma

Criptozoologii cred ca monstrul din lacul scotian Loch Ness ar trebui sa fie o fosila vie, mai exact un plesiosaur, care a supravietuit, cine stie cum, din vremuri imemoriale intr-un areal restrins. Ordinul Vrajitoarelor Albe din Anglia are insa o alta parere, considerind ca Nessie nu este altceva decit o fantoma foarte batrina, a unui animal care a trait in preistorie.

Conform cotidianului Daily Record, Kevin Carlyon, marele preot al Vrajitoarelor Albe din Anglia, este convins ca, in urma cu sute de ani, Nessie a ramas captiv in lac, a murit acolo si spiritul sau continua sa bintuie zona. Insa Kevin Carlyon nu se limiteaza la a emite ipoteze. El intentioneaza ca, pe 2 septembrie 2002, sa oficieze un ritual de invocare a spiritului lui Nessie.

Actiunea planuita se va desfasura pe malul lacului Loch Ness, in apropierea localitatii Drumnadrochit si urmeaza sa fie mediatizata online, cu ajutorul camerelor de luat vederi conectate la Internet. Aceste webcams vor transmite imagini in permanenta, oferind celor pasionati de enigma monstrului din Loch Ness sa vada daca incercarea expertilor in magia alba va fi incununata de succes.

16 august 2002

(SURSA: Daily Record).

Alte articole referitoare criptozoologie - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME