Un criptozoolog a fost ucis in Pakistan

Pe data de 5 august 2002, un curtemur a zguduit profund mica lume a criptozoologilor, adica a zoologilor specializati in cercetarea creaturilor misterioase. In acea zi a sosit vestea ca reputatul cercetator spaniol Jordi Magraner a fost gasit mort, asasinat la virsta de numai 35 de ani.

12 ani pe urmele lui «barmanu»

Jordi Magraner

Jordi Magraner, cautatorul omului salbatic din Pakistan, a fost ucis

Nascut in 1967, Jordi Magraner s-a facut cunoscut mai intii ca zoolog, a facut cercetari apreciate despre hominizi si, ulterior, s-a afirmat in calitate de criptozoolog, conducind vreme de 12 ani cautarile lui «barmanu», omul salbatic semnalat in nordul Pakistanului si in Afganistan.

El a lucrat impreuna cu criptozoologi de renume, precum Bernard Heuvelmans si Loren Coleman, principala sa lucrare numindu-se "Oral Statements Concerning Living Hominids: Analysis, Criticism, and Implications for Language Origins". Aceasta este disponibila pe online, la adresa http://www.n2.net/prey/bigfoot/biology/jordi.htm .

Experienta sa de cercetator de teren culminat cu expeditia inceputa in 1992 si care a durat doi ani, in valea Shishi Kuh, din regiunea Chitral, Pakistan. In aceasta expeditie, el a gasit urme ale lui «barmanu». Dar, poate si mai important, in doua rinduri a auzit o serie de sunete guturale, ce pareau a fi emise de aparatul fonator al unor primate necunoscute.

Printre martorii care l-au insotit si au ascultat aceste sunete s-au numarat Dr. Anne Mallasseand si alti cercetatori europeni. De asemenea, a intervievat o multime de localnici care au vazut "omul salbatic din Pakistan". Le-a prezentat mai multe imagini reprezentind diferiti hominizi misteriosi, cerindu-le sa il indice pe cel care seamana mai mult cu «barmanu»; martorii au indicat cel mai frecvent omul zapezii din Minnesota (Minnesota Iceman),

O cariera intrerupta cu cutitul

Dar aceasta cariera promitatoare, care a implicat cercetari serioase, cu un profund caracter stiintific, a fost intrerupta intr-un mod tragic.

La data de 2 august 2002, Jordi Magraner a fost gasit asasinat in locuinta sa din Bamborit, Pakistan, cu gitul taiat. Dar privelistea trebuie sa fi fost si mai sinsitra, intrucit, alaturi de cadavrul lui zacea si cel al servitorului sau, in virsta de numai 12 ani, ucis probabil pentru ca a fost martor la crima.

Intreaga comunitate criptozoologica a fost socata, arata Loren Coleman, un reputat cercetator american, pe site-ul sau.

Politia locala a inceput cercetarile, pentru moment existind un singur suspect, anume un angajat de-al lui Jordi Magraner, pe nume Asif Ali. Acesta este un refugiat afgan in virsta de 20 de ani, care a fost dat disparut.

10 august 2002

(SURSA: LorenColeman.com).

Alte articole despre criptozoolgie - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME