Ciinii sint si mai inteligenti decit se credea

Cel mai vechi prieten al omului este mult mai inteligent decit se credea, reiese dintr-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California, informeaza "New Scientist", citata de Yahoo.com.

Ciine

Ultimele studii arata ca prietenul omului stie sa numere

Ciinii stiu sa numere si transmit diferite mesaje "codate" dupa ritmul latraturilor si pauzele dintre acestea. "Pina de curind, expertii in comportamentul animalelor credeau ca latratul este doar o modalitate de a atrage atentia. Noul studiu sugereaza ca fiecare ciine latra in felul sau specific, latraturile lor avind o gama larga de intelesuri", se arata in articolul din New Scientist.

De asemenea, Sophia Yin, specialista in comportamentul animalelor la Universitatea California, spune despre ciini ca acestia au "abilitati matematice de baza". Aceasta inseamna ca ei pot sa ordoneze obiecte dupa dimensiuni (de la mare la mic) si sint capabili sa numere. Ciinii si-au dezvoltat capacitatea de a numara, sustine Sophia Yin, de nevoie, pentru a sti exact citi aliati si citi dusmani au in cadrul haitei.

"Ciinii descind din lupi, despre care se stie ca au un neocortex mare si traiesc in haite mari, cu relatii complexe intre indivizi", a precizat Sophia Yin.

10 august 2002

(SURSA: Yahoo.com).

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME