China cerceteaza posibile urme ale extraterestrilor pe Terra

Ideea ca civilizatii extraterestre ne-au vizitat cindva este destul de populara. Teoriile paleoastronautice sustin aceasta ipoteza, insa argumentele pe care se sprijina sint destul de fragile. In ciuda unor speculatii care stau destul bine in picioare, dovezile concrete sint destul de putine.

Pe muntele Baigong (1), au fost descoperite intr-o pestera (2) ramasitele unor instalatii metalice etrem de vechi

Artefacte nepamintesti in China?

Oamenii de stiinta chinezi au inceput sa studieze o piramida despre care o legenda locala spune ca a fost construita in vechime de catre extraterestri, "pentru a-si lansa navele", a transmis Reuters pe 19 iunie 2002, citind agentia de stiri Xinhua. Cei noua savanti desemnati de Academia Chineza s-au deplasat in vestul provinciei Qinghai, unde vor investiga misterul priamidei cu dimensiunile bazei de 50 pe 60 metri. Interesant este ca in partea frontala a piramidei exista trei intrari triunghiulare, in care au fost gasite niste artefacte enigmatice, printre care doua tevi metalice, ambele cu diametrul de 40 cm, una dintre ele fiind ingropata vertical in pamint. Analizele anterioare au indicat faptul ca materialul din care sint facute tevile contin oxid de siliciu, oxid de calciu si fier, dar 8% din compozitia lor nu a putut fi identificata. "Dupa interactiunea indelungata dintre metal si gresie, se pare ca tevile descoperite aici trebuie sa fie foarte vechi", a declarat Liu Shaolin, inginerul care a efectuat analizele. Yang Ji, astronom la Academia Chineza de Stiinte Sociale, a afirmat: "Este explicabil ca circula ipoteza unor relicve extraterestre", precizind insa ca trebuie efectuate cercetari amanuntite ale zonei, dublate de analize riguroase.

Enigma discurilor de piatra

Insa spatiul chinez a mai contribuit la galeria cu obiecte posibil extraterestre. Mai exact, este vorba despre faimoasele discuri descoperite in 1937 la granita chino-tibetana. Cu o vechime estimata la peste zece milenii, acestea au stirnit controverse si au reusit sa aprinda imaginatia multor oameni de stiinta. Avansul tehnologic dobindit de la descoperirea lor si pina in prezent este considerabil si a permis investigatii din ce in ce mai complexe. Insa enigma lor tot nu a fost descifrata. S-au descoperit elemente, este adevarat, dar acestea le fac si mai stranii.
In 1937, cind a pornit intr-o expeditie spre regiunea greu accesibila a muntilor Baian-Kara-Ula, undeva la granita dintre China si Tibet, arheologul chinez Chi Pu Tei nu banuia ca va face o descoperire senzationala. Explorarea citorva pesteri labirintice s-a soldat cu gasirea unor schelete ciudate: aveau aparenta umanoida, dar de o talie mult mai mica, cu putin peste un metru, si craniul foarte dezvoltat. Initial, s-a crezut ca este vorba despre o specie necunoscuta de maimute. Dar cine a mai vazut maimute ingropate de alte maimute? Probabil ca nimeni, cu atit mai putin in conditiile in care peretii pesterilor erau acoperiti cu desene bizare! Cit despre cele 716 discuri de piatra dezgropate atunci, nimeni nu stia nimic. Insemnele prezente pe suprafata lor erau total necunoscute si nu semanau cu nici o scriere paminteana.
Publicarea unei lucrari in care si-a descris pe larg descoperirea si a tras concluzia ca este vorba despre o populatie total necunoscuta nu i-a adus lui Chi Pu Tei nici un fel serviciu. Ba chiar a fost ridiculizat de colegii sai de breasla din China.

 

Tribul venit din cer

Povestea avea sa fie uitata pina dupa cel de-al doilea razboi mondial. In 1947, discurile lui Chi Pu Tei ajung in mina unui arheolog polonez, care pretinde ca le-ar fi cumparat de undeva din nordul Indiei. Prezentindu-le reputatului arheolog Karyl Robin-Evans, el avea sa relanseze enigma. Impresionat de faptul ca s-ar putea afla in fata unor artefacte ale misteriosului popor Dropa, Robin-Evans organizeaza de urgenta o expeditie, cu scopul de a se deplasa personal la locul descoperirii. Ajuns in Tibet, obtine o audienta la Dalai Lama, care ii ofera tot sprijinul: ii ajuta sa deprinda elementele de baza ale limbii Dropa, prin intermediul unui cunoscator, si ii ofera calauze. Dar lucrurile nu au fost nici pe departe atit de simple. In apropierea muntilor Baian-Kara-Ula, calauzele refuza sa mai inainteze si doctorul Evans are dificultati serioase. In fine, doctorul Robin-Evans se vede in primul sat Dropa. Reuseste sa stabileasca relatii cordiale cu bastinasii, iar legendele pe care le va auzi de la acestia il vor pune pe ginduri.
Conform celor povestite de un preot local, Lurgan-La, poporul Dropa ar fi venit de pe o planeta a stelei Sirius in urma cu 20.000 de ani!

11 iulie 2001

SURSA: People Daily 1 , People Daily 2 si CNN.

Alte articole referitoare la OZN-uri si civilizatii extraterestre - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME