Inca un var de-al lui Nessie

Familia monstrilor marini s-a extins cu inca un membru, informeaza BBC. La aproape trei ani dupa ce a filmat o creatura misterioasa, in apele golfului Gerran, un localnic din Cornwall s-a hotarit sa dea publicitatii intregistrarea facuta.

Un cadru din filmul realizat de John Holmes in 1999

In august 1999, John Holmes a observat la o distanta de aproximativ 250 m ceva ce la prima vedere parea o pasare, care i-a atras atentia. Dar, ridicindu-se la un metru deasupra apei, fiinta observata nu avea miscarile unei pasari care pluteste pe apa, ci aducea mai mult cu un sarpe urias iesind din apa. John Holmes a incetat sa isi mai filmeze familia si a intors camera de luat vederi spre misterioasa creatura. Filmul astfel realizat a fost pus deoparte si inregistrarea nu a fost facuta publica de teama ridicolului.

In cele din urma, Holmes a indraznit sa ceara parerea unor experti, in ideea de a verifica daca nu cumva este vorba despre inotatoarea dorsala a unui rechin ori a unei balene ucigase. Tim Farrow, expert video la compania TJF Productions, din St. Austell, a studiat filmul impreuna cu un savant specializat in anchete si a concluzionat ca este autentic 100%. "Inregistrarea nu a fost manipulata in nici un fel. Imaginea este autentica si filmul la fel. Acesta reprezinta ceva asemanator unui animal pe mare", a declarat Tim Farrow. Totodata, el a precizat ca nu poate spune ce fel de animal este, dar nu exclude posibilitatea unei fosile vii.

11 iulie 2001

(SURSA: BBC).

Alte articole despre creaturi enigmatice - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME