Un conac vechi va fi restaurat cu tot cu fantoma lui

Guvernul britanic a hotarit sa se foloseasca de drepturile sale legale pentru a salva de la ruina completa conacul Apethorpe Hall, din Northamptonshire, care dateaza din secolul al XVI-lea si in care ar exista un bun istoric inestimabil in ochii englezilor, o fantoma, anunta agentia Reuters, citata de serviciul de stiri al Yahoo.com.

Acum in paragina, Apethorpe Hall gazduieste fantomele a doua personaje importante din istoria Angliei: Elisabeta I si Iacob Stuart

Conacul a fost construit in jurul lui 1500 si in el au locuit mai multi monarhi ai Marii Britanii, printre care si Elisabeta I si urmasul ei, regele Iacob Stuart. Casa se bucura insa de reputatia de a fi bintuita de fantoma unei anume Lady Mildmay, care a murit in 1620.

Silueta lui Lady Mildmay a fost vazuta in repetate rinduri plutind in jurul constructiei, fantoma deosebindu-se de alte asemenea aparitii printr-o stranie particularitate - ea arunca monede la fiecare pas pe care il face. Pe vremea cind traia, Lady Mildmay era cunoscuta prin faptul ca dadea bani copiilor din imprejurimi.

Conacul a fost nelocuit in ultimele doua decenii, de cind proprietarul sau actual a ales sa locuiasca in Grecia. Lasat in paragina, el s-a deteriorat serios. "Este o constructie foarte importanta, atit din punct de vedere arhitectural, cit si din punct de vedere istoric", a declarat ministrul britanic al culturii, Tessa Blackstone. "Proprietarul actual l-a lasat sa se deterioreze, fara sa ia in seama nici unul dintre apelurile noastre".

11 iulie 2001

(SURSA: Yahoo.com).

In detaliu despre fantome - Stafiile, poveste veche

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME