Fata de pe Marte a fost fotografiata in infrarosu

Cele mai bune imagini de pina acum ale regiunii Cydonia au fost realizate in infrarosu si, spre dezamagirea multora, nu prezinta nimic deosebit

Enigmatica structura de pe planeta Marte, care a fost considerata multa vreme artificiala si a fost cunoscuta drept "fata de pe Marte", a fost fotografiata din nou, pe 24 iulie 2002. De data aceasta a fost folosita o camera de luat vederi in infrarosu, care a luat citeva cadre succesive ale regiunii Cydonia.

La fel ca si imaginile obtinute pe 8 aprilie 2001, tot cu ajutorul sondei spatiale Mars Global Surveyor, acestea ii dezamagesc pe cei care mai credeau ca acolo se afla vestigiile unei civilizatii martiene. Ele surprind o suprafata lata de 32 de km si lunga de 200 km, avind o rezolutie de 100 de metri. Cele noua cadre au fost luate la ore diferite, avind luminozitati diferite din cauza diferentelor de temeratura (intre -15 si -50 grade Celsius).

Acest nou set de fotografii ale zonei Cydonia confirma o data in plus faptul ca fata de pe Marte este o structura naturala, mai exact o duna. Este adevarat, in 1976, fotografiata sub un anumit unghi, duna in discutie a oferit o imagine socanta. Totusi, dupa cel de-al patrulea set de imaginii, trebuie sa ne impacam cu ideea nu avem de a face cu nimic spectaculos aici. Eventualele urme ale unei civilizatii martiene trebuie cautate in alta parte, mai ales ca cele citeva piramide din apropierea chipului martian s-au dovedit a fi doar niste cratere meteoritice.

29 iulie 2002

(SURSA: THEMIS).

ARTICOLE pe aceeasi tema - Fata de pe Marte din nou in atentie , Chipul de pe Marte este o duna

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME