OZN-uri deasupra Romaniei

In general, frecventa rapoartelor despre aparitia unor OZN-uri in Romania este destul de redusa. Totusi, uneori, se inregistreaza asa-numitele valuri OZN, adica mai multe aparitii intr-un interval scurt. Zilele acestea au fost raportate OZN-uri atit la Cluj, cit si la Tirgu Jiu.

Deasupra misterioasei paduri Hoia-Baciu, de la marginea Clujului, a fost filmat un OZN

OZN filmat deasupra padurii Baciu

Doi clujeni sustin ca au reusit sa filmeze din balconul casei lor un OZN, secventele surprinse infatisind evolutia unui obiect luminos, in aer, deasupra padurii Baciu, loc vestit pentru fenomenologia paranormala. Dana Pop si Catalin Petrisor spun ca se aflau in balconul apartamentului lor din cartierul clujean Manastur in momentul in care au observat o lumina ciudata. Cei doi tineri au reusit sa surprinda, pentru 27 de secunde, evolutia obiectului luminos, avind forma unei tigari de foi si o lungime de aproximativ 50 de metri, care a urcat si a coborit pe cer pina cind a intrat intr-o masa de nori si a disparut.
Clujenii au pus caseta la dispozitia cunoscutului cercetator in domeniul fenomenelor paranormale, Adrian Patrut, presedintele Societatii Romane de Parapsihologie, care considera ca imaginile surprinse sint printre cele mai edificatoare materiale din Romania privind existenta OZN.

Aterizare la Tirgu Jiu?

Pe de alta parte, un pensionar din satul Rugi, de la marginea municipiului Tirgu Jiu, spune ca in curtea sa a poposit un OZN, insa opinia sa nu este impartita de toti localnicii care, de citeva zile, poarta discutii aprinse pe aceasta tema. Ion Bardan are o casa veche in satul Rugi, dar locuieste mai mult la Tirgu Jiu. Saptamina trecuta, el a mers impreuna cu un prieten la gospodaria sa de la Rugi si a observat, in mijlocul curtii, un cerc mare de citiva metri, format in iarba. Cercul respectiv este format tot din iarba, dar care are culoarea mai inchisa si este mult mai rara decit cea din restul curtii.
Bardan s-a consultat cu vecinii si prietenii sai, unii sustinindu-i teoria conform careia cercul a fost creat de un obiect zburator neidentificat, in timp ce alti localnici din Rugi sint de parere ca cercul buclucas a fost facut de un cal legat care ar fi pascut in curte. Acestia din urma spun ca astfel de urme apar peste tot pe unde pasc animale legate. Ion Bardan nu accepta insa aceasta ipoteza. Un profesor pensionar care isi aduce uneori vaca la pascut in curtea lui Bardan sustine ca a observat cercul respectiv si in urma cu o luna si a apreciat ca iarba nu a mai crescut din cauza secetei.

Cit de credibile sint cele doua cazuri

Totusi, o observatie nu inseamna neaparat si un "caz OZN". Din statisticile ufologilor reiese ca doar 5% dintre observatii sint cu adevarat inexplicabile. Referitor la cele semnalate la Tirgu Jiu, pe 13 mai, lucrurile sint mai delicate. Nu avem nici un martor, ci doar o urma circulara pe sol. Trebuie sa spunem ca aceasta difera mult de amprentele lasate de OZN-uri prin alte colturi ale planetei. Dar, mai mult decit aceasta, ne indeamna la reticenta faptul ca nu avem nici o analiza a solului. Judecind, asadar, dupa datele disponibile la ora actuala, pare putin probabil ca in satul Rugi sa fi aterizat un OZN.
In schimb, altfel stau lucrurile cu lumina de deasupra padurii Baciu. In primul rind, avem o inregistrare video. In al doilea rind, avem si un investigator, in persoana lui Adrian Patrut, care considera ca inregistrarea a surprins evolutia unui OZN. Nu in ultimul rind, filmarea datata 24 aprilie 2002 a fost facuta deasupra padurii Baciu, loc recunoscut pentru activitatea paranormala.

Putina istorie
Padurea Hoia-Baciu a devenit cunoscuta dupa fotografierea unui OZN de catre Emil Barnea, in 1968. Insa legenda padurii enigmatice a fost consacrata de biologul Alexandru Sift, care si-a publicat cercetarile efectuate aici in anii '70. Ulterior au urmat si alte echipe de cercetatori particulari.

Misterioasa padure de la marginea Clujului

"Aparitia (aici - n.r.) a unor obiecte zburatoare neidentificate nu trebuie sa mai mire pe nimeni", este de parere Adrian Patrut, de la Universitatea "Babes-Bolyai". Cercetatorul roman vorbeste in cunostinta de cauza. Cunoscut in special ca autor al celor doua volume "De la normal la paranormal", el a semnat si "Fenomenele de la Padurea Hoia-Baciu", in 1995. Clujean fiind, el a facut investigatii sistematice la fata locului, descoperind ca in aceasta padure apar "structuri/forme zburatoare la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber, lumini nocturne simple sau colorate, zburatoare sau stationare". Surprinzator sau nu, dar instalarea unor aparate de masura in padure a dezvaluit emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, precum emisii anormale in spectrul infrarosu.
Insa chiar si fara aparatura stiintifica, localnicii stiau de ciudateniile din zona. Exista puncte cu anomalii maxime, in care apar pe sol urme suspecte sau in care vegetatia este afectata sever de deshidratare, inregistrindu-se si cazuri de arsuri sau necrozari. Dar nici oamenii nu se simt totdeauna prea bine in aceasta padure. Sint citate cazuri de arsuri aparute din senin, dureri de cap, anxietate si stari de voma.
Probabil ca cel mai interesant fenomen din padurea Baciu il reprezinta aparitia in fotografii a unor "ingeri pazitori". Invizibile cu ochiul liber, aceste entitati pot fi surprinse de aparatul de fotografiat. Numite de Adrian Patrut "structuri bioplasmatice", ele pot lua forma unor siluete umane.

Insa asupra padurii Hoia-Baciu vom reveni, pe larg, cu alta ocazie.

 

(SURSA: Mediafax).

ARTICOLE pe aceeasi tema - OZN semnalat in Vrancea
Arhiva OZN - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME