Secta OZN implicata in scandalul clonelor

Am mai spus-o si cu alte ocazii : cele mai mari deservicii aduse cercetarii OZN au la origine fie fanii prea entuziasti ai fenomenului OZN, fie cultele ufologice. Din nefericire, un exemplu de data recenta vine sa confirme o data in plus aceasta teorie.

Ce legatura au OZN-urile cu clonarea?

     Brigitte Boisselier, biochimista de profesie, crede cu tarie in ideea clonarii umane. Sigur, este dreptul ei. Pina aici, chiar daca nu sintem de acord cu ea, nu i se poate imputa nimic. Survine insa o problema atunci cind, in turneele sale de popularizare a clonarii umane, are grija sa repete ca este membra a gruparii Rael, o secta OZN. De asemenea, sustine ca "peste 10 ani clonarea umana va fi la indemina oricui". Sa precizam aici ca Brigitte Boisselier are o companie numita "Clonaid", care este pregatita sa inceapa experimente de colnare a oamenilor si care are relatii foarte strinse cu secta "Raelian Movement".

O secta cu ambitii mari
"Raelian Movement" a fost fondata de catre ziaristul francez Claude Vorilhon. El a pretins ca a fost contactat de Elohim, in 1973. In prezent, "Raelian Movement" numara 55.000 de membri, din 84 de tari.
Nu este deloc suprinzator ca "Raelian Movement" are in vedere clonarea umana, fiind un cult OZN cu orientare scientista. Conform doctrinei raeliene, in mesajul pe care Claude Vorilhon pretinde ca l-a primit de la Elohim se precizeaza ca "Venim dintr-un alt sistem solar si am creat viata pe Pamint in mod stiintific, inclusiv omul". Se pare ca liderii sectei si-au propus sa repete actul creatiei stiintifice.

      Daca, asa cum pretinde, opozitia sustinuta fata de clonarea umana e doar o chestiune trecatoare, inseamna ca sconteaza pe profituri serioase de pe urma companiei sale. Fie, acesta este visul ei de imbogatire, este libera sa spere. Ramine insa neclar de ce tine sa asocieze fenomenul OZN clonarii umane.

Argumete pentru clonarea umana

      Intr-o etapa a cercetarii OZN in care lucrurile sint inca privite cu reticenta si in care dezinformatorii de serviciu isi fac meseria cu o eficienta de invidiat, exact asta mai lipsea. Asigurari de genul "nu ne propunem sa creem o armata de clone" sau "vom putea oferi copii cuplurilor nefertile si cuplurilor de homosexuali" nu reusesc sa salveze prea multe. Ba chiar dimpotriva.

      E posibil ca, in timp, opinia generala despre clonarea umana sa sufere modificari. Insa, pentru moment, in contextul unei insecuritati accentuate si al temerilor fata de excese, clonarea umana este blamata. Si este firesc sa fie asa. Niste rezerve de ordin etic sint normale. Problema a fost dezbatuta suficient si nu este cazul sa o luam de la capat.

O incapatinare daunatoare fenomenului OZN

      Trist este ca opinia publica va retine ca unul dintre liderii unei secte OZN vrea sa cloneze oameni. Desi anuntul este facut de Brigitte Boisselier, se va intelege ca secta este cea care vrea sa cloneze. Nu va grabiti sa spuneti ca aceasta este doar o teorie cu privire la modul in care opinia publica recepteaza mesajele din mass-media.

      Am cautat pe Internet site-ul sectei "Raelian Movement" si nu ne-a suprins deloc sa descoperim pe aceasta un link spre "Clonaid". Este exact compania prin care Brigitte Boisselier planuieste sa realizeze primele clone umane. Mergeti la http://www.rael.org/int/english/index.html si verificati sub meniul din stinga. Mai mult, in sectiunea "Press File", veti descoperi "RAEL TO THE AMERICAN CONGRESS" . Aveti aici numai articole prin care sint aduse argumente clonarii umane. Se arata chiar ca patru oameni de stiinta lucreaza deja la clonarea unui copil care a murit la virsta de 10 luni.

      Pe scurt, prin faptul ca o secta OZN se incapatineaza sa realizeze prima clona umana, imaginea publica fenomenului OZN are numai de suferit. Nici macar nu este de mirare de ce foarte putini oameni de stiinta accepta sa se implice in cercetarea OZN, in vreme ce majoritatea ezita, de teama de a nu fi discreditati.

(SURSA: Excite.com).

ARTICOLE pe aceeasi tema - Secta ufolatrica in Polonia
Arhiva OZN

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME