Marte deruteaza observatorii OZN

Astronomii sint de parere ca frecventa rapoartelor OZN va creste in urmatoarele saptamini, datorita apropierii Planetei Rosii de Pamint.

Dat fiind ca Marte se va apropia de Terra la cea mai mica distanta din ultimii doi ani, stralucirea sa va creste. Ajungind la "numai" 67.59 milioane de kilometri de noi, Marte se va prezenta aidoma unei stele rosii, datorita reflexiilor de lumina pe calota polara, apreciaza astronomul britanic Sir Patrick Moore. Vazuta prin fisii de ceata sau deasupra virfurilor miscate de vint ale copacilor, planeta Marte va putea fi perceputa ca o lumina rosie intermitenta. Altfel spus, se va incadra in categoria "luminilor nocturne", raportate adesea ca fiind OZN-uri.

Sir Patrick Moore: "Sint asteptate mai multe observatii OZN"

Asadar, vinatorii de observatii OZN vor trebui sa fie atenti la pozitia planetei vecine in momentul intocmirii rapoartelor. Michael Soper, membru al Contact International, organizatie care monitorizeaza aparitiile OZN, a admis ca s-au inregistrat unele coincidente intre apropierea planetei Marte si activitatea OZN. Dar, se grabeste el sa precizeze, aceasta corelare a putut fi facuta doar pentru anii '50 - '60.

Anul acesta Marte se va apropia cel mai mult de noi incepind cu 13 iunie. Insa si mai aproape va fi in 2003, cind este programata misiunea European Mars Express. In august 2003, Marte va fi la 56 milioane de kilometri de Pamint, cea mai mica distanta din ultimii 6000 de ani.

(SURSA: BBC).

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME