Mai multe OZN-uri in Canada

In decursul anului 2000, pe teritoriul Canadei au fost raportate 263 de aparitii OZN. Aceasta reprezinta o crestere cu 2 % fata de numarul aparitiilor din 1999. Raportat la anul 1989, de cind a inceput centralizarea datelor, in 2000 au fost observate cu 11 % mai multe OZN-uri.

    Studiul a fost condus de Chris Rutkowski, coordonatorul Ufology Research of Manitoba (UFOROM), o organizatie civila de cercetare a fenomenului OZN. In consecinta, se poate spune ca statisticile nu cuprind si observatiile OZN militare, care - in mod obisnuit - nu ajung decit foarte rar sa fie facute publice. Conform declaratiilor lui Rutkowski, incepind in 1989 si pina in prezent, UFOROM a adunat aproape 3000 de dosare OZN.

    Faptul ca numarul observatiilor a crescut cu 11 % in decurs de un deceniu nu inseamna neaparat ca interesul OZN-urilor pentru Canada a crescut in mod constant. Mai curind, as fi tentat sa spun, oamenii au prins mai mult curaj sa spuna ce au vazut pe cer. Se pare ca teama de nu a fi considerat tocmai in toate mintile daca spui ca ai vazut un OZN incepe sa dispara incetul cu incetul.

    De altfel, acesta e cea mai imbucuratoare informatie care reiese din statisticile canadiene. Cu cit investigatorii vor avea mai multe declaratii de la martori, cu atit vor fi mai multe sanse sa apara noi si noi date despre acest enigmatic fenomen.

(SURSA: Farshores).

Alte articole despre fenomenul OZN - aici

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME