Deceniul criptozoologiei

Loren Coleman, unul dintre cei mai bine cotati criptozoologi ai momentuluiLoren Coleman, despre care am mai scris pe site-ul MISTERIUM, este unul dintre cei mai reputati criptozoologi. Meseria lui? Studiul animalelor enigmatice, despre care zoologia "oficiala" spune ca au disparut sau ca nici nu au existat vreodata. Recent, intr-un interviu acordat prestigioasei publicatii Fortean Times, el a indraznit sa faca o prognoza cu privire la surprizele ce le putem avea pina in 2010, in materie de criptozoologie.

   Previziunile unui expert ca Loren Coleman merita sa fie trecute in revista chiar si sumar. Astfel, retinem opinia sa ca vom avea parte de niste descoperiri remarcabile in ceea ce priveste calmarii giganti, descoperiri ce vor completa seria inceputa in Florida, in 1896, continuata in Tasmania 1960 si Bermude 1988.

Dupa secole de controverse, in sfirsit pe masa de disectie

   De asemenea, Loren Coleman estimeaza ca vor aparea noi date cu privire la polulatiile de coelacanti, acei pesti preistorici despre care s-a crezut multa vreme ca au disparut acum 65 de milioane de ani, pentru ca ulterior sa fie pescuit un exemplar in largul coastelor Africii.

   In materie de antropoizi enigmatici, Coleman crede ca vor apare dovezi fotografice ale existentei lui Orang Pendek, antropoidul semnalat in Sumatra, dar care nu a fost filmat niciodata.

   De asemenea, este de asteptat ca in deceniul urmator sa aibe loc o de mult asteptata reunuine internationala a cercetatorilor aflati pe urmele hominizilor de genul lui Yeti. Aceasta intilnire a savantilor ce au efectuat studii individuale in Asia, in Nordul Americii, in Rusia sau Australia va relansa investigatiile pe aceasta tema.

   In egala masura, afirma Loren Coleman, ne putem astepta la descoperirea unor schelete apartinind lui Gigantopithecus. Aceasta va contribui la revizuirea unor teorii legate de inrudirea dintre acest om-maimuta inalt de trei metri ce ar fi disparut si Yeti, in Asia, sau Bigfoot, in America de Nord.

O imagine valoroasa surprinzindu-l pe enigmaticul om-maimuta in 1973. Calculele efectuate tinind cont de adincimea urmelor lasate si de caracteristicile solului indica o greutate de circa 250 kg.

   In ceea ce priveste familia monstrilor precum cel din Loch Ness, Coleman este de parere ca nu vom avea parte de descoperiri uluitoare. Vor mai fi semnalate aparitii similare, insa obtinerea unor dovezi indubitabile necesita o supraveghere indelungata si costisitoare.

   Desi se crede ca zoologii au catalogat toate mamiferele posibile, este posibil sa avem surprize, venind mai ales din America de Sud si din Indochina. Acestea sint zone in care fie legende locale, fie observatii recente indica iminenta unor noi descoperiri.

   In problema dinozaurilor contemporani, crede Coleman, se va vedea ca rapoartele sosind din Africa faceau de fapt referire la o specie de rinoceri de padure, specie a carei existenta este banuita, dar nu a fost dovedita pina in prezent.

   In sfirsit, Loren Coleman este de parere ca in deceniul care urmeaza criptozoologia, ca discipina stiintifica, isi va cistiga statulul pe care il merita. La aceasta va contribui deschiderea Muzeului Criptozoologiei, in care este implicat personal.

(SURSA: Fortean Times).

Alte articole pe teme de criptozoologie - aici
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME