Exorcistii din Mexic au mult de lucru

Conform CNN, in ultima perioada, frecventa cazurilor de posesie din Mexic a crescut sensibil. In medie, exorcistii au fost solicitati de doua ori mai mult, iar in unele zone, cum ar fi Mexico City, numarul exorcizarilor s-a triplat.

Frecventa cazurilor de posesie este in crestere
   In capitala Mexicului, cei opt preoti autorizati sa efectueze slujbe de exorcizare nu prea au timp sa se odihneasca. In afara de treburile curente, ei se afla la dispozitia celor haituiti de duhuri necurate. Ori, in ultima vreme, numarul acestora a crescut neasteptat de mult.
   Reverendul Alberto Juarez, de pilda, admite ca in ultimul an a fost solicitat mai des decit de obicei. Ultimul caz a fost acela al unei femei ce lansa injurii cu o voce furioasa de barbat sau latra pur si simplu, ca un ciine. La rindul sau, parintele Enrique Maldonado s-a confruntat cu o situatie in care in prezenta celui posedat obiectele zburau prin aer si se izbeau violent de pereti.
   Cazuri similare au fost descrise frecvent in presa mexicana. Astfel, nu putini au fost cei care au atras atentia ca tara trece printr-o perioada extrem de dificila din punct de vedere spiritual, vorbindu-se chiar despre un adevarat asalt al fortelor raului.

In cautarea cauzelor
   Faptul ca intr-o tara cu intense trairi religioase precum Mexicul s-au inmultit cazurile de posesie este de natura sa puna pe ginduri un observator neavizat. Oare chiar a inceput o ofensiva a raului?
   Expertii sustin ca nu este deloc sigur. Greu de apreciat daca doresc doar sa linisteasca opinia publica. Oricum, dupa parerea lor, cresterea numarului de cazuri de posesie are mai multe explicatii.
   Spre exemplu, difuzarea anul acesta a noii versiuni a filmului "Exorcistul", din 1973, ar fi una dintre cauze. Acesta pelicula, ar fi de natura sa intensifice trairile catolicilor ferventi, obsedati de atacurile diavolului. In treacat fie zis, in Mexic flimul a rulat citeva saptamini cu casa inchisa.
   De asemenea, ceea ce a fost numit "exorcizarea esuata" a Papei Ioan Paul al II-lea, din 6 septembrie 2000 (vezi articolul Exorcizare "ratata" la Vatican - news/2000_10/2k10_exo_vatic.htm), ar fi avut si ea o contributie. Ea nu a putut decit sa ii slabeasca si mai mult pe cei oricum "slabi de inger", spun cunoscatorii.
   In fine, o contributie importanta a avut-o si cresterea numarului de exorcisti amatori. Neautorizati de catre Biserica Catolica, acestia efectueaza totusi slujbe de exorcizare. Se presupune ca, interesati fiind sa isi mentina clientela, ei vad posedati chiar si acolo unde nu sint, acreditind astfel ideea unui val de posesii.

(SURSA: CNN.com).

ARTICOLE pe aceeasi tema :
Exorcizare "ratata" la Vatican ,
Mai mult despre posesie si exorcizari [DOSAR]
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME