Congres OZN la New Jersey

In fiecare an, spre sfirsitul lunii noiembrie, New Jersey gazduieste "The annual Great UFO, ET, Alien and Abduction Congress". Acesta este momentul in care investigatorii fenomenului OZN din toata lumea au ocazia de a-si expune rezultatele cercetarilor in fata colegilor de breasla, dar si in fata unui public tot mai numeros de la an la an.

Comunitatea ufologica s-a regasit
   De-a lungul a doua zile pline, participantii la congres au putut audia comunicari precum "Project Mind Shift", "The Edwards Air Force Base UFO Encounter", "Weird Personal Experiences of a Skeptical UFOlogist" si multe altele. Evident, nu a fost ignorat nici subiectul "Roswell", semnalindu-se descoperirea unor posibili martori ai incidentului. De asemenea, au fost prezentate fotografii si documente oficiale, prin care s-a demonstrat o data in plus interesul autoritatilor fata de fenomenul OZN.
   Cit despre public, acesta a fost format atit din persoane ce au vazut obiecte neidentificate pe cerul Americii, cit si din pasionati ai enigmei OZN. Au fost prezenti militari de cariera sau oameni de stiinta, care au declarat ca sint sincer interesati sa afle cit mai multe despre misteriosul fenomen.
   In holul salii de conferinte nu au lipsit standurile la care erau oferite spre vinzare carti de specialitate, videocasete cu filme documentare, CD-Rom-uri, afise si jucarii reprezentind OZN-uri si extraterestri.

"Un mare succes" si multe sperante
   Organizatorul, Pat Marcattilio, se declara multumit de participare, aratind ca este foarte bucuros sa constate cit de multi oameni profita de oportunitatea de a impartasi informatii si experiente legate de fenomenul OZN. "Congresul de anul acesta a fost un mare succes", a declarat el. In calitatea sa de organizator al congresului inca din 1990 si de fiu al unuia dintre pionierii ufologiei americane, el spera ca asemenea manifestari ii vor incuraja pe cei care detin date despre activitatea OZN-urilor sa le faca publice.
   Singura sa nemultumire a fost legata de participarea internationala. Daca in sala s-au aflat oameni de pe toate continentele, singurul ufolog strain care a luat cuvintul de la tribuna congresului a fost un chilian. In opinia sa este doar o chestiune de timp pina cind Congresul din New Jersey va reusi sa atraga nume grele ale ufologiei si din afara Statelor Unite.

(SURSA: New Jersey on Line).

ARTICOLE pe aceeasi tema - Congres International OZN
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME