Uri Geller da in judecata Nintendo


Uri Geller
   
Uri Geller, cunoscutul subiect paranormal, si-a anuntat intentia de a da in judecata compania Nintendo. El a luat aceasta decizie deoarece considera ca celebrul producator de jocuri video i-a folosit numele fara acordul sau, intr-un mod ce aduce atingere imaginii sale publice. Daca justitia ii va da dreptate, va cistiga citeva sute de milioane de dolari.

 

Geller in postura de personaj malefic

Uri Geller in timpul unuia dintre experimentele de psihokinezie prin care a dovedit ca mintea poate actiona asupra materiei

   Devenit celebru prin faptul ca este capabil sa indoaie linguri cu puterea mintii si datorita participarii sale la programe militare in cadrul carora si-a valorificat capacitatile paranormale, Uri Geller cere companiei Nintendo despagubiri de "citeva sute de milioane de dolari". Supararea lui are drept cauza utilizarea imaginii sale intr-un joc video al producatorului japonez.
   In opinia lui Geller, Nintendo ar fi trebuit sa ii ceara permisiunea inainte de a crea un personaj pe nume "Yun Geller", presonaj care poarta tot timpul asupra sa o lingura indoita. Mai mult, in joc, acesta detine niste puteri magice cu ajutorul carora isi elimina adversarii, provocindu-le groaznice dureri de cap.
   Dar, dincolo de faptul ca a ajuns sa intruchipeze un personaj negativ intr-un joc video fara acordul sau, Uri Geller este inca si mai suparat pentru ca este vorba despre un joc din seria Pokemon.

Nici vorba de impacare cu Nintendo
   In plus, ca si cind nu ar fi fost de ajuns, avocatul sau, Marshall Grossman, a declarat ca personajul "Yun Geller" are citeva elemente de costumatie ce amintesc de uniformele SS, detaliu ce poate fi interpretat drept antisemit. Chiar daca nu asta a fost intentia creatorilor de la Nintendo, ei au reusit sa atinga sensibilitatea lui Uri Geller, stiut fiind ca, desi in prezent traieste in Marea Britanie, el s-a nascut in Israel.
   Celebrul participant la incredibile experimente psihokinetice a lasat sa se inteleaga ca nu este loc de o intelegere amiabila. In afara de despagubirile financiare, el solicita in instanta retragerea de pe piata a versiunii in care apare personajul "Yun Geller". In opinia sa este inacceptabil fie transformat intr-un "personaj ocult si diabolic de Pokemon". El condama isteria "Pokemon" atit in desenele animate cit si in jocurile video, considerind ca un asemenea concept ("pokemon" este abrevierea de la "poket monster", adica monstru de buzunar) nu are nici pe departe caracter educativ, ci trezeste copiilor spaime si pulsiuni violente.

 

(SURSA: Nando Times).
STIRI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME