Vizita istorica a CSETI la Vatican

Daca nu am fi avut la dispozitie surse de prima mina am putea crede ca o vizita a unui director al CSETI la Vatican este o inventie. Insa lucrurile nu stau deloc asa. Vizita a avut loc cu adevarat. Iar cele discutate cu aceasta ocazie fac din aceasta intrevedere, fara nici o exagerare, un eveniment istoric.

greerbalducci.jpg (6052 bytes)

Dr. Steven Greer, directorul CSETI, discutind impreuna cu Monseniorul Corrado Balducci despre necesitatea ca guvernele sa dezvalui tot ce stiu in materie de OZN-uri si extraterestri.

La cel mai inalt nivel
  
Dr. Steven Greer directorul CSETI, adica "Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence", s-a intors la inceputul lunii trecute de la Roma. Nu a fost o simpla calatorie de placere, el fiind primit de catre Monseniorul Corrado Balducci, un personaj bine plasat in ierarhia de la Vatican. Surprinzator sau nu, tema discutiilor dintre cei doi a constituit-o fenomenul OZN.
  
Contrar rezervelor pe care le au in mod obisnuit inaltii prelati fata de acest subiect, Monseniorul Corrado Balducci a acceptat inregistrarea pe pelicula a conversatiei purtate cu directorul CSETI. Surprinzator sau nu, parintele Corrado Balducci a fost intru totul de acord ca este cazul ca guvernele sa dezvaluie eventualele informatii pe care le detin cu privire fiinte extraterestre inteligente.
Referindu-se la ceea ce numim in genere "extraterestri", el este de parere ca "acestia trebuie sa fie ceva intre noi si ingeri". Dar, a adaugat el, "daca sint alte fiinte, atunci sint mai evoluate decit noi".

 

O atitudine neasteptat de deschisa

"Disclosure project"
  De retinut ca discutia dintre directorul CSETI si Monseniorul Corrado Balducci a fost de fapt un interviu in toata regula pe marginea fenomenului OZN. Asa cum preciza Dr. Steven Greer, acest inteviu va constitui o parte a unui proiect mai vast ce se doreste a fi mondial si vizeaza dezvaluirea secretelor OZN. Este vorba despre "CSETI Disclosure Project".
   Practic, planul lui Steven Geer este acela de aduna marturii si declaratii ale unor oameni din mai multe tari ce au avut intr-un fel sau altul vreo tangenta cu fenomenul OZN. Astfel, aflindu-se la Roma, in afara de conversatia purtata cu Monseniorul Corrado Balducci, Dr. Greer a mai discutat si cu piloti italieni care au raportat obiecte zburatoare neidentificate.
   Atunci cind va avea suficient material filmat, acesta va constitui o serie de documentare. Se doreste ca difuzarea lor sa creeze un curent de opinie favorabil dezvaluirilor. Simultan, in masura posibilitatilor, se vor exercita presiuni asupra guvernului SUA, pentru a face publice toate datele ce le detine cu privire la fenomenul OZN si la fiintele extraterestre.

   Cit despre observatiile OZN, punctul de vedere al Monseniorului Corrado Balducci este pe cit de original, pe atit de intemeiat. "Atita vreme cit crestinismul in sine se bazeaza pe marturii ale unor martori oculari, trebuie sa realizam care este importanta marturiei", a declarat el. In opinia sa, "ar fi o tragedie sa avem suspiciuni fata de toti oamenii care descriu lucruri neobisnuite, cum ar fi nave de zbor, caci printre ei trebuie ca exista martori foarte credibili, care au vazut asemenea lucruri".
  
Mai mult, Corrado Balducci si-a exprimat acordul fata de initiativa CSETI de a cere dezvaluirea datelor despre prezenta extraterestrilor, initiativa care implica intre altele si formularea unei cereri in acest sens catre presedintele Statelor Unite.

Dar daca ?...
  
Asemenea opinii sint cit se poate firesti pentru un ufolog sau pentru orice alt cetatean. Insa, atunci cind sint exprimate de catre un reprezentant al Bisericii, ele dau de gindit. Evident, se pune problema daca avem de a face cu o pozitie personala, a unui preot cu vederi mai largi decit sintem obisnuiti sau daca este ceva mai mult. Altfel zis, avem sau nu un semnal ca Vaticanul se pregateste pentru eventualitatea in care opinia publica va fi pusa in fata unor dezvaluiri coplestioare?
  
O astfel de intrebare este foarte justiifcata. In cazul unui "contact oficial" cu o civilizatie extraterestra, una dintre consecintele anticipate este o zdruncinare a credintei. Cum in Biblie nu scrie nicaieri explicit ca exista alte planete populate cu fiinte inteligente care pot lua contact cu noi, Bisericile crestine risca sa traverseze un soc. Ori, sa nu uitam, s-au adunat destule dovezi stiintifice cu privire la planetele extrasolare, iar marturii referitoare la OZN-uri si fiinte extraterestre inteligente exista cu duiumul.
  
Asadar, este de presupus ca este doar o chestiune de timp ca acel "contact oficial" sa se produca, iar Vaticanul stie cu siguranta acest lucru. Prin urmare, pentru a preintimpina dificultatile create de niste goluri doctrinare si teologice, ar fi intelept sa actioneze de pe acum, in ideea de a pregati terenul. Cum? Practicind logica lui "dar daca?...". Aceasta inseamna in primul rind acceptarea publica a faptului ca pot exista civilizatii extraterestre. Caci, negindu-le existenta acum, risca sa plaseze mai tirziu Biserica intr-o situatie extrem de dificila: pe de o parte va trebui sa-si recunoasca greseala intr-o chestiune arzatoare, iar pe de alta parte va apa la moara cultelor ufolatrice (care venereaza OZN-urile si ocupantii acestora), deja foarte active peste ocean.

Putina rabdare
  
In concluzie, devine credibila ipoteza ca ideile exprimate de Monseniorul Corrado Balducci fac parte dintr-o strategie pe termen lung, menita sa atenueze un viitor posibil soc cultural si religios.
  
Nu este insa neaparat necesar ca lucrurile sa stea chiar asa. De lamurit ne vom lamuri in viitorul apropiat. Daca in urmatorii doi-trei ani mai apar si alti inalti prelati cu idei similare, inseamna ca ne vom putea astepta chiar o pozitie oficiala a Bisericii, eventual sub forma unei bule, la care probabil se lucreaza inca de pe acum. Dar daca nu vom mai auzi nimic despre acest subiect vreme indelungata, inseamna ca fie a fost doar o pozitie strict personala a Monseniorului Corrado Balducci, fie Vaticanul si-a schimbat planurile, considerind ca este inca prematur sa se atinga de chestiuni atit de sensibile. Urmeaza sa aflam...

(SURSA: CSETI).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME