"Total Recall" cu rapiri si OZN-uri (pag 4/4)

Ramine inca neclar daca scandalul Alien Abductions Inc. nu este o operatiune secreta

O avalansa de consecinte neplacute
   Ar fi totusi o eroare sa ne oprim aici, in punctul in care am constatat incredibila escrocherie. Daca nu incercam sa trecem in revista toate consecintele ce decurg din aceasta afacere murdara, inseamna ca ne-am facut treaba doar pe jumatate.
Pe de o parte, asa cum constatam anterior, problema rapirilor este transformata intr-o distractie pentru cei cu dare de mina. Investigatorii seriosi ai rapririlor sint pusi intr-o pozitie incomoda. Aspura lor va plana banuiala ca cel putin unele dintre cazurile lor au reprezentat fosti clienti ai Alien Abductions Inc. Si chiar nu ar fi de mirare sa auzim despre asemenea "dezvaluiri".
   Pe de alta parte, hipnoza ca instrument terapeutic este pusa sub semnul indoielii. Din moment ce s-a dovedit ca exista hipnotizatori ce inoculeaza contra cost dorinta de a cheltui bani pe serviciile unor firme interesate, respectabilitatea intregii branse are de suferit. Ne referim aici mai putin la hipnotizatorii care fac deliciul unor spectacole foarte gustate de public, ci avem in vedere mai curind psihoterapeutii care utilizeaza cu succes hipnoza in tratamentul unor afectiuni psihice. Chiar este interesant de urmarit care va fi reactia asociatiilor profesionale ale psihoterapeutilor.

Marele beneficiar
   Nu este deloc deplasat sa ne intrebam daca, in afara de o companie obscura numita Alien Abductions Inc, mai profita cineva de toata povestea aceasta cu amintirile artificiale ale unor rapiri. Evident, avem companiile ale caror inserturi publicitare au ajuns in mintea clientilor aflati sub hipnoza. Dar, in afara de aceastea mai exista cineva care isi mai poate bifa un cistig.
   Este vorba despre - cine altcineva? - autoritati. Aproape ca am si pierdut sirul agentiilor guvernamentale care au negat sistematic fenomenul rapirilor, tot asa cum au negat si fenomenul mutilarii vitelor sau simplul fapt ca pe cer apar uneori obiecte zburatoare neidentificate. Cum le pica acestora, in frunte cu CIA si NSA, scandalul declansat de Alien Abductions Inc? Excelent! Cineva, acolo, isi freaca miinile la gindul ca o problema care si asa le dadea destula bataie de cap a fost pusa intr-o lumina extrem de proasta.
   Sigur, acestea fiind datele problemei, mai ca am avea tentatia sa credem ca exista o agentie guvernamentala deloc straina de aparitia scanalului Alien Abductions Inc. Insa, in absenta oricaror dovezi...

 

Pe aceeasi tema - Rapirile - o problema controversata [DOSAR]

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME