"Total Recall" cu rapiri si OZN-uri (pag 3/4)

Clientii Alien Abductions Inc. nu au stiut ca le-au fost inoculate mesaje publicitare

Partea urita a afacerii: mesajele subliminale
   Probabil ca aceasta afacere rezervata unor clienti bogati si excentrici ar fi mers bine inca multa vreme. Asa s-ar fi intimplat daca nu s-ar fi decoperit ca Alien Abductions Inc. s-a pretat un tirg murdar.
   Concret, echipa de "medici, hipnotizatori si specialisti in inocularea de amintiri" a fost acuzata ca, a primit bani pentru a insera publicitate in mintea clientilor. Aflindu-se in stare de hipnoza, acestia nu au stiut ca li s-a inoculat admiratia pentru produsele si serviciile unor terte companii, alaturi de dorinta de a beneficia de ele. Poate ca nici "spalare de creier" si nici "mesaj subliminal" nu sint cele mai potrivite expresii pentru a descrie actul condamnabil al celor de la Alien Abductions Inc. Insa, indiferent cum am numi-o, actiunea lor ramine mizerabila.
   Practic, s-a profitat de starea de hipnoza in care se aflau clientii. De la ei s-au incasat bani pentru amintirea unei rapiri, iar de la niste firme - si ele tot fara scrupule - s-au incasat alti bani, pentru baga in capul clientilor ca trebuie sa cumpere anumite produse sau servicii.

Dezmintiri cu jumatate de gura
   Reactia Alien Abductions Inc. in fata acestor acuzatii este suficient de stravezie pentru a trezi cele mai mari suspiciuni. La 1 noiembrie 2000, un articol aparut pe http://www.ananova.com/news/story/sm_102803.html informa ca hipnotizatorii de la Alien Abductions Inc. neaga din nou ca ar fi inoculat clientilor mesaje publicitare subliminale contra unor sume de bani. Intersant de percizat ca printre firmele beneficiare ale mesajelor publicitare subliminale se numara chiar doi dintre sponsorii site-ului www.alienabductions.com. Si mai interesant este ca "rapitii" fabricati de echipa de experti s-au simtit atrasi ca de un magnet de produsele celor doi sponsori.
   Strinsi cu usa sa dea o explicatie pentru aceasta ciudatenie, expertii in cauza au admis in cele din urma ca, in decursul sedintelor de hipnoza, au amintit despre produsele respective intr-un context ce ar putea fi interpretat drept reclama. Dar s-au grabit ei sa sublinieze, nu au facut-o pentru bani. Culmea, ei ar fi turuit mesaje publicitare unor oameni hipnotizati, "pentru a spori concretetea experientei rapirii"!
   Ulterior, in fata presiunilor, pe site-ul www.alienabductions.com a aparut un comunicat oficial prin care se ofereau citeva explicatii, numai bune de adormit copiii. Intre altele, se preciza ca "Am inoculat clientilor nostri dorinta de a vizita Bug Jar (in Rochester, NY) nu pentru ca am fi avut vreun aranjament fianciar in acest sens. Am facut-o pentru ca atmosfera de acolo intensifica experienta rapirii".

Continuare

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME