"Total Recall" cu rapiri si OZN-uri (pag 2/4)

Experienta raprii poate fi personalizata. Contra cost, clientul poate beneficia si de amintirea unor investigatii medicale

Manipulare cu consimtamintul clientului
   Este un lucru stiut ca America este tara tuturor posibiltatilor. Dar va vine a crede ca acolo exista o companie ce promite clientilor sai "amintiri personalizate si realiste ale unei rapiri de catre extraterestri, exact asa cum ati asteptat toata viata"? Ei bine, exista. Compania in cauza se numeste Alien Abductions Inc.
   Daca nu sinteti siguri ca ati inteles bine, aflati ca Alien Abductions Inc dispune de "o echipa de medici, hipnotizatori si specialisti in inocularea de amintiri". Menirea lor este aceea de a induce clientilor adusi in stare de hipnoza convingerea ca au fost rapiti de extraterestri si dusi la bordul unor OZN-uri.
   In privinta "personalizarii" lor, amintirile unor rapiri fabricate sub hipnoza nu implica si experiente neplacute, cum ar fi experimentele medicale dureroase, decit la cerere. De asemenea, pentru un tarif special, clientii pot beneficia si de ceea ce la www.alienabductions.com este numit in original "alien sex fantasies".
   Va suna a escrocherie? In materialele promotionale ale firmei se precizeaza ca "A-i face pe oameni sa creada ca au fost rapiti de extraterestri este pentru noi mai mult decit o afacere... este un mod de a da ceva inapoi lumii intregi". Mai departe, aproape ca nu mai surprinde unul dintre cele mai deplasate sloganuri ale companiei Alien Abductions Inc, prin care se atrage atentia ca "Anual sint rapiti de extraterestri mii de persoane. Tu de ce sa mai astepti?".

O lovitura pentru ufologie
   Asadar, se gasesc si ciudati care sa plateasca bani grei pentru a ramine cu falsa amintire ca au fost rapiti prieteneste de catre extraterestri. Faptul acesta nu poate fi decit daunator imaginii ufologiei ca disciplina care isi propune sa investigheze fenomenul OZN. Eforturile stiintifice de a dezlega enigma OZN sint puse in umbra de o afacere cam inoielnica. In plus, delicata si controversata problematica a rapirilor este bagatelizata si transformata intr-o marfa. Cit despre aspectul moral al inducerii unor amintiri artificiale, oricare ar fi acestea, practic nici nu mai are rost sa vorbim. Astfel de interventii ar trebui analizate in acelasi mod in care sint puse acum in discutie manipularile genetice.
   Dar - trebuie sa recunoastem - piata serviciilor este libera si, daca se gasesc clienti pentru amintiri cu rapiri, asta este. Atita timp cit cererea s-a intilnit cu oferta pe teritoriul legii si nu in afara ei, nimeni nu poate spune nimic. Prin urmare, nu avem incotro si trebuie sa admitem ca, pina la proba contrarie si in conditiile unui vid legislativ, totul este in regula si nu este comisa nici o ilegalitate.

Continuare

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME