Rapirile - o problema controversata (pag 5/6)

Relatarile despre investigatiile medicale si experimentele la care sint supuse victimele rapirilor au modificat mult perceptia despre extraterestri

Calvarul unei victime
   Incercind sa inventariem ceea ce se presupune ca sufera victimele rapirilor, vom enumera analizele medicale, experientele de tot felul, incluzind prelevarile de tesuturi sau perforarea peretelui nazal, semnalindu-se chiar si agresiuni sexuale, tentative de hibridizare cu rase extraterestre si, in fine, implantarea unor microcipuri electronice, ar caror rol ar fi acela de a le supraveghea sau chiar controla ulterior de la distanta.
   Nu intirziem asupra ratiunilor care i-ar indemna pe ocupantii OZN-urilor la astfel de actiuni, existind o multime de speculatii, care pierd din vedere un lucru esential: este extrem de greu, daca nu cumva imposibil, de descifrat motivatiile unei inteligente straine. Logica nostra, a pamitenilor, se poate dovedi inoperanta in asemenea cazuri.

Drumul spre investigatii serioase
   Mai interesant ni se pare sa analizam traseul pe care il are de parcurs o victima pina la a face publica o astfel de experienta traumatizanta si cum i se pot verifica declaratiile.
   Concret, dupa o prima etapa, in care are de traversat socul rapirii, in mod inevitabil, o victima va simti nevoia sa povesteasca despre cele intimplate. De ce? Pentru ca pur si simplu nu poate sa suporte amintirea unei astfel de experiente fara sa o impartaseasca cuiva. Si cui sa isi descarce sufletul daca nu celor apropiati? Asa este si firesc sa se intimple, numai ca aceasta va genera o situatie paradoxala. In loc sa ajunga la usurarea dorita, intimpinata cu neincredere sau chiar cu sfatul "prietenesc" de a trece pe la un psihiatru, victima noastra se va izola treptat. In ochii sai, cei care ii erau apropiati devin niste straini, daca nu cumva chiar ostili, datorita faptului ca nu ii acorda crezare. Ori, se creaza in felul acesta un gol de persoane apropiate. Este un gol pe care orice persoana normala va cauta sa il suplineasca prin cautarea unor noi prieteni, capabili sa o creada ca ceea ce stie ca a patit este adevarat. Iar de aici pina la contactarea organizatiilor de studiu al fenomenelor OZN sau a grupurilor de suport nu este decit un pas. Intilnind cercetatori care noteaza cu atentie toate detaliile povestiri lor si care le asigura ca mai sint si altii care au trecut prin intimplari similare, victimele capata curaj. Exista chiar sanse serioase ca, in interesul adevarului, ele sa accepte testul detectorului de minciuni, citeva sedinte de hipnoza regresiva, precum si investigatii medicale amanuntite.
   E important, credem, sa precizam ca astfel de situatii s-au petrecut cu sutele. Ele si numai ele reprezinta baza de pornire a oricarui studiu serios cu privire la rapiri si nicidecum, asa cum am aratat, presa de scandal. In rest, totul inseamna speculatie de dragul speculatiei.

>> continuare

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME