Doua milioane pentru Ogopogo

Zeci de vinatori de monstri au dat buzna pe malurile lacului Okanagan, din Canada. Motivul? Un premiu de doua milioane de dolari canadieni pentru cine aduce dovada incotestabila ca Ogopogo - monstrul legendar din apele lacului Okanagan - exista.

   Localnicii, care ii spun monstrului N'ha-a-itk has, au semnalat o creatura neobisnuita in apele lacului Okanagan inca de acum 300 de ani. Conform observatiilor, dimensiunile sale ar fi uriase, ceea ce i-a facut chiar si pe unii criptozoologi sa creada ca este vorba despre o exagerare. Oricum, lung de 50 de metri sau numai de 20 se pare ca N'ha-a-itk has, apare din cind in cind la suprafata lacului. In ultimele decenii a fost poreclit Ogopogo si a fost vinat de citeva ori, dar fara succes.
   Acutala competitie, in care s-au pus la bataie doua milioane de dolari canadieni (adica 1,36 milioane dolari SUA), a fost organizata sub auspiciile departamentului de biologie al Okanagan University College. Orice pretinsa dovada a existentei lui Ogopogo va fi analizata de un grup international de criptozoologi. Coordonarea intregii actiuni este asigurata de George Tinling, care a admis intre altele ca spera ca vinatoarea lui Ogopogo sa aduca un considerabil numar de turisti in Penticton, localitatea in care este instalat cartierul general al "vinatorii".

(SURSA: Outside magazine).

STIRI pe aceeasi tema - Capcana pentru monstrul din lac ; Calmarul urias exista
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME