Comoara din viata anterioara

Aparent, Jim Bethany din New York este un om de afaceri american, un negustor de antichitati ca multi altii: un om prosper, cu o viata linistita, in virsta de 58 de ani. Poate il scoate in evidenta faptul ca, din curiozitate, a facut o sedinta de regresie hipnotica.

Soldat britanic ucis la Waterloo
   De fapt, Jim Bethany s-a lasat pe mina unui psihiatru experimentat, care, dupa ce l-a adus in starea de transa hipnotica, l-a ajutat sa retraiasca fragmente dintr-o viata anterioara. Cu aceasta ocazie, a descoperit ca intr-o alta viata s-a numit John Seaman si a fost soldat englez. Detaliu interesant, veti spune, ar fi murit in batalia de la Waterloo. Dar cel mai fascinant lucru pe care si l-a amintit in cadrul regresiei hipnotice este acela ca ar fi ingropat un mic tezaur. Jim Bethany este acum convins ca a ascuns in pamint o cutie plina cu monezi de argint si bijuterii in Gower. Mai mult, isi aminteste si locul, care acum a devenit parc public.
   In ideea de a-si recupera ceea ce i-a apartinut de drept intr-o viata anterioara, Bethany s-a adresat Consiliului Municipal din Gower, pentru a cere permisiunea de a efectua sapaturi in Singleton Park. A trebuit sa astepte opt ani pentru a obtine acest drept.

Mai mult decit o simpla vinatoare de comori
   Conform unui anunt oficial, Jim Bethany a obtinut autorizatia de a face sapaturi pe o parcela de patru metri patrati. Mai mult, autoritatile locale, citate de "The Independent", au fost de acord sa ii imprumute un excavator, pentru a-i usura cautarile. Consiliul Local a refuzat insa sa indice locul unde vor avea loc sapaturile, declarind prin purtatorul sau de cuvint ca "Locul va fi facut cunoscut dupa incheierea sapaturilor. Nu dorim sa atragem vinatorii de comori care ar putea incepe sa sape la intimplare".
   Faptul ca, dupa o regresie hipnotica, Jim Bethany traverseaza oceanul pentru a scormoni dupa comori intr-un parc englezesc pare iesit din comun. Pentru el este insa un demers pe care trebuie sa-l faca, nu numai pentru presupusa comoara in sine, dar si pentru a-si regasi o viata trecuta. Malcolm Ridge, presedintele Gower Society, un asociatie locala de istorici, a confirmat ca Jim Bethany i-a contactat cu opt ani in urma sustinind ca a trait in Gower si a fost a avut o sotie acolo. "Dl. Bethany ne-a spus ca a gasit comoara in timp ce lupta in India, a adus-o in Gower si a ingropat-o aici, cu gindul sa o recupereze mai tirziu, dar n-a apucat, fiind impuscat", a declarat Malcolm Ridge pentru acelasi cotidian.

(SURSA: The Independent).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME