Vinatorii de fantome fac cumparaturi serioase

   Este foarte adevarat ca vinatorilor de fantome din Statele Unite le lipseste traditia colegilor de breasla din batrina Anglie, dar ei suplinesc aceasta prin originalitate. De pilda, cei 20 de membri ai unui grup de cercetatori ai aparitiilor fantomatice condus de Joe Holbert au pus mina de la mina pentru a stringe frumoasa suma de 360.000 de dolari, bani cu care au cumparat nici mai mult nici mai putin decit un castel bintuit.
  
Rationamentul lor este foarte simplu: decit sa isi tot cheltuie banii pe drumuri si pe cazari in toate colturile lumii, au preferat sa fie proprietarii unei vechi resedinte ce se bucura de reputatia de a gazdui fantome. De fapt, nu este vorba chiar despre un castel in adevaratul sens al cuvintului, ci de o resedinta impresionanta cu 12 camere, construita in 1885 de catre Samuel Taylor Suit in Maryland, pentru logodnica sa, Rosa. Conform declaratiilor declaratiilor vechilor, fantoma Rosei, care nu a mai apucat sa se marite, apare periodic prin vasta cladire, fapt certificat si de catre vizitatorii ce s-au incumetat sa innopteze acolo.
  
Noii proprietari au ginduri serioase. Pe de o parte, vor impinzi vechea resedinta cu aparatura de ultimul tip, cu scopul de a detecta orice urma de activitate paranormala. Astfel, vor instala detectoare de variatii electrocagnetice, senzori de temperatura, detectoare de miscare si camere de luat vederi in infrarosu. Pe de alta parte, si-au propus sa renoveze cladirea, scop pentru care vor inchiria camere celor dornici de o intilnire neprevazuta. Acestia isi vor plati sansa de a vedea o fantoma cu 250 de dolari pe noapte.
Referitor la investitia facuta, Joe Holbert, bio-psiholog in virsta de 50 de ani, a declarat ca "sint o multime de locuri bintuitie in care se pot inchiria camere, dar nicaieri nu s-a instalat o organizatie de studiu al fenomenelor paranormale".

(SURSA: Sun Spot).

STIRI pe aceeasi tema - Fantomele strica o casnicie
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME