SRL-uri cu obiect de activitate... OZN-uri

   Putin surprinsi de titlu? Oarecum derutati? La ce v-ati gindit? La firme care vind si cumpara OZN-uri? Lasind gluma la o parte, Norsk UFO Senter AS, este o companie al carei obiect de activitate chiar este legat de OZN-uri. Sa vedem despre ce este vorba.

    Fondata in ianuarie 2000, aceasta companie nu este nici pe departe creatia unui "excentric". Ea a fost infiintata, tineti-va bine, la initiativa primarii din Norvegia, mai exact din Holtalen, capitala districtului Hessdalen. Capitalul de pornire este de 20 de milioane de dolari. Nu sint bani aruncati pe fereastra, cred investitorii. Ei spera sa-si recupereze investitia si chiar sa obtina profituri de pe urma a ceea ce ei numesc "Visitors' and Research Centre for the UFO phenomenon".

   In partea destinata vizitatorilor, acest "Centru pentru fenomenul OZN" va cuprinde un multimedia auditorium, o expozitie interactiva si un simulator de zboruri spatiale. Se sconteaza ca acesta din urma va deveni atractia Centrului, mai ales ca deja, in faza de constructie fiind, este supranumit, foarte promitator, "UFO Cockpit". Se spera ca nici expozitia interactiva nu ii va dezamagi pe cei interesati de fenomenul OZN. Un intreg arsenal de calculatoare pe care vor rula aplicatii multimedia dedicate si conectate la baze de date impresionante sint destinate sa ii ajute pe curiosi sa afle cit mai multe despre OZN-uri, dar nu numai. Va exista posibilitatea de deprinde tainele navigarii in spatiul cosmic, precum si de a invata o multime de lucruri despre Univers, in general, toate acestea sub patronajul stiintific al Norwegian University of Science and Technology.

   Nici cercetatorii nu sint uitati. Desi "Centru Norvegian pentru OZN-uri" este o companie, ei vor avea la dispozitie o sectiune in care vor putea sa aprofundeze isi aprofundeze studiile ufologice. Turnul de observatie ca va di deschis atit pentru vizitatori. Nu intimplator urmeaza a fi ridicat acesta tocmai in regiunea Hessdalen, caci aici au fost raportate cele mai numeroase observatii OZN de pe tot cuprinsul Norvegiei. Faima pe care a capatat-o aceasta zona printre ufologi dateaza de citeva decenii.

   Initiatorii acestui proiect, despre care puteti afla mai multe la adresa www.hessdalen.org, au convingerea ca, in ciuda volumului de munca pe care il mai au inca in fata, se vor bucura de un succes deosebit, atit printre turisti cit si printre cercetatori.

(SURSA: www.hessdalen.org).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME