OZN-uri deasupra Arabiei, in 1479

   Ufologii preocupati de vechimea fenomenului OZN sint de acord in unanimitate ca acesta nu dateaza de ieri sau alataieri. Insa opiniile lor incep sa difere atunci cind vine vorba despre prima reprezentare grafica a unui OZN.

   O stire de ultima ora arata ca cea mai veche ilustratie ce reprezinta un OZN s-ar gasi intr-o carte din Evul Mediu, a carei prima editie a fost tiparita la 1557. Semnata de Conrad Lycosthenes, ea poarta titlul "Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon" si a aparut la Basel. Cunoscatorii spun ca este una dintre cele mai bogat ilustrate carti despre superstitii, ale perioadei. Stampele sale reprezinta tot felul de monstri si oameni cu diformitati. Insa una dintre ele atrage imediat atentia cititorului modern, a carui retina a fost deja impresionata de imagini cu rachete si nave spatiale. La pagina 494 apare un obiect suspect. Pe un fundal cu stele, este infatisata o structura fusiforma, vazuta printr-o spartura a norilor. Textul, destul de sarac in explicatii, arata ca enigmaticul obiect a fost vazut in "Arabia, in 1479 si in 1480". Probabil ca doar atit a trecut de cenzura impusa de Biserica.

Bogat ilustrat, volumul "Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon" este evaluat de cunoscatori la minim 7.500 de dolari

   Reamintim, este vorba despre o carte de superstitii. Asadar, daca monstrii si bestiile care de care mai infioratoare nu surprind pe nimeni, prezenta in acest context a unui obiect, a ceva lipsit de viata, este cel putin neasteptata. Sa fie o reprezentare imaginara? Dificil de garantat suta la suta, in ciuda faptul ca - trebuie sa admitem - bestiarul din care face parte enigmaticul nostru obiect este cu siguranta rodul imaginatei.

    Dincolo de forma, ceea ce surprinde la el este unicitatea sa. Nu seamana cu nici una dintre celelalte 1544 de ilustratii intilnite in aceasta carte si este singura reprezentare a unui obiect. Care obiect, teribil de asemanator unei rachete, trebuie sa fi impresionat puternic sursa originala, araba, din care s-a inspirat Conrad Lycosthenes. Pare foarte credibila ideea ca, intr-o noapte din 1479, undeva prin peninsula araba, cineva a ridicat ochii spre cer si a vazut ceva cu totul exceptional.

 

 

 

Aici marita si cu un contrat ameliorat, imaginea aceasta a fost considerata drept cea mai veche reprezentare grafica a unui obiect zburator neidentificat

(SURSA: www.alibris.com).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME