Cercuri in lanurile rusesti

Misterioasele cercuri, care i-au pus pe ginduri pe taranii din Rusia

   In vreme ce in Marea Britanie s-au inregistrat deja primele concursuri de facut cercuri in lanuri, Rusia cunoaste primele experiente ale descoperirii unor amprente misterioase in lanurile de griu.
   Nu departe de Stavropol, in satul Iuzhnoie, in dimineata de 21 iunie 2000, taranii rusi au avut parte de o mare surpriza. Pe un cimp din apropierea satului au fost descoperite patru cercuri distincte: unul cu diametrul de 20 de metri si alte trei cu diametrele cuprinse intre cinci si sapte metri. Postul local de televiziune care a transmis o relatare de la fata locului vorbea un act de vandalism al unor necunoscuti. In schimb, serviciul de stiri al BBC il citeaza Vasili Belcenko, secretar al Comisiei de Securitate in Consiliul Local de la Stavropol, care are convingerea ca "fara nici o indoiala, nu e ceva facut de mina omului, nu e o joaca a cuiva care a vrut sa faca o gluma".
   Belcenko isi sprijina afirmatiile pe declaratiile unor sateni, care sustin ca dimineata devreme au vazut un obiect neidentificat ce a aterizat lin deasupra cimpului si apoi a decolat rapid. Investigatorii sositi in graba la fata locului nu au descoperit nici urme ale unor reziduuri chimice si nici nu au detectat anomalii ale nivelului de radiatii. In schimb cercetarea atenta a intregii suprafete a aratat ca exact in mijlocul cercului mare exista o adincitura cilindrica cu diametrul de 20 cm. Unii experti britanici in cercurile din lanuri sint de parere ca aceasta constituie indiciul unei contrafaceri rudimentare.
   Totusi, taranii din zona, care nu se indoiesc de realitatea OZN-ului semnalat, se intreba ce ar putea cauta extraterestrii pe terenurile lor.

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME