De la avioane la bioenergie

Surprizele ce pot surveni in cursul cercetarii stiintifice sint nenumarate. De multe ori, un studiu poate conduce la cu totul altceva decit la obiectivele initiale. Este ceea ce a patit de curind Gary Settles: si-a propus sa inventeze un dispozitiv cit mai performant destinat asigurarii securitatii pe aeroporturi si a ajuns la... bioenergie.

Unde poate duce dorinta de perfectionare
  
Gary Settles este un chimist tenace. Cu 20 de ani in urma s-a gindit ca aparatele cu raze X si detectoarele magnetice din aeroporturi nu vor avea niciodata capacitatea de a "vedea" prea bine prin hainele calatorilor ce se pregatesc pentru imbarcare in avioane. Astfel i-a venit ideea de a crea un aparat care sa detecteze cu mare finete diferentele de temperatura, astfel incit sa obtina o "imagine termica" a corpului uman. Cum o arma va avea mereu o temperatura diferita de cea a pielii, ea ar urma sa iasa relativ usor in evidenta. Zis si facut! Settles a realizat dispozitivul, dar, in timp, l-a imbunatatit atit de mult incit imaginile obtinute de el au intrat repede in atentia celor convinsi de existenta aurei corpului uman.
  
Asa cum aratam intr-un dosar despre vindecarile cu ajutorul bioenergiei (Cei care iau durerea cu mina), cimpul bioenergetic ce inconjoara corpul fiecaruia dintre noi a fost vizualizat prima oara cu ajutorul electronofotografiilor, cunoscute mai bine sub denumirea de fotografii Kirilian. Imaginile obtinute cu ajutorul aparatului brevetat de Gary Settles nu sint identice cu acestea, insa releva emisii calorice in jurul corpului.

aura2.jpg (5559 bytes)

Asa arata inventia lui Garry Settles. Pe linga capacitatea de a detecta arme, dispozitivul din imagine pune in evidenta si biocimpul uman.

Cit de precise sint imaginile lui Settles?
  
Sigur, este cit se poate de normal ca organismele vii sa degaje caldura. Insa cunoscatorii sustin ca, dincolo de firescul acestei constatari, este interesant de remarcat ca zonele ce apar cu o temparatura mai ridicata corespund in mod surprinzator cu traiectele energetice si centrele energetice numite chakre, despre care vorbesc vechii chinezi sau yoghinii indieni. Mai mult, felul in care variaza temperaturile din aceste zone confirma principiile terapiilor bioenergetice cu privire la diagnosticarea afectiunilor prin evaluarea functionalitatii canalelor prin care circula bioenergia si a chakrelor.
  
Totusi, pentru un ochi avizat, imaginile obtinute nu par a evidentia prea bine biocimpul uman. Explicabil, in opinia cunoscatorilor, deoarece dispozitivul lui Settles, ofera o imagine incompleta a cimpului bioenergetic; el surprinde doar componenta termica a acestuia sau, mai bine zis, efectul termic al acestuia. Biocimpul este o structura foarte complexa, intaresc ei, despre care se stie destul de putin. Chiar si electronofotografia nu surprinde decit componenta electrica a acestuia, deci e firesc ca cele doua tipuri de imagine sa nu fie identice. Probabil ca cercetari ulterioare vor putea sa ne arate exact ce vad clarvazatorii, adica acei subiecti paranormali capabili sa vada aura si, in functie de caracteristicele acesteia, sa poata indica nu numai eventualele maladii, dar si trasaturile de caracter ale persoanei supuse observatiei.

O schimbare de directie
  
In ceea ce il priveste pe inventatorul acestui aparat, el evita pe cit posibil sa pronunte cuvintele "bioenergie" sau "aura". Dupa cum a recunoscut, chiar nu are deloc nevoie de publicitate prin asemenea interpretari ale imaginilor obtinute de el, doreste doar sa poata lucra in liniste. Este foarte bucuros ca dispozitivul sau a fost brevetat si urmeaza sa intre in prductie de serie. "Daca vorbesti despre aura, lumea spune ca esti mistic", s-a plins omul de stiinta. "Ori nu este nici o aura, este doar aer cald", a tinut el sa sublinieze.
  
Intrebat fiind despre posibilele aplicatii medicale ale aparatului sau, Gary Settles a recunoscut ca are niste prieteni medici care s-au aratat interesati. De altfel, a admis el, s-ar putea ca pe termen lung aplicatiile medicale ale inventiei sale sa se dovedeasca a fi mai importante decit cele legate securitatea aeroportuara.

(SURSA: San Francisco Gate).

STIRI pe aceeasi tema -
Cei care iau durerea cu mina
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME