Atingerea vindecatoare

Kurakalwa este un satuc din India, prafuit si uitat de lume. Pe hartile pe care l-am cautat eu nu figureaza. Totusi, de curind, el a ajuns sa fie foarte frecventat, atragind citeva sute de vizitatori numai in ultima luna.

Terapia prin bioenergie pare sa citstige tot mai mult teren

Boli incurabile alungate cu un betigas
  
Secretul neobisnuitei afluente de oameni in Kurakalwa consta in puterile vindecatoare ale unui cioban local, in virsta de 50 de ani. Intr-un rastimp extrem de scurt i s-a dus vestea ca este capabil sa vindece boli incurabile numai prin simpla atingere. Si mai suprinzator este faptul ca miraculosul tratament este gratuit, Kuradia Pal neacceptind nici un ban pentru vindecarile sale.
  
Conform reporterilor de la Times of India care au ajuns la fata locului, el isi datoreaza puterile tamaduitoare unui pustnic pe care l-a intilnit in padure in urma cu 20 ani. Dupa ce a primit binecuvintarea acestui "om sfint", cum era el numit prin partea locului, Kuradia Pal a capatat puterea de a alunga boala. Insa capacitatile sale terapeutice au sporit vertiginos incepind din luna iunie, sustin localnicii.
  
Dovada intensificarii puterilor sale este numarul din ce in ce mai mare de bolnavi care asteapta sa fie tratati de el. Si se pare ca rata de succes a vindecarilor este foarte mare, dat fiind ca si-a cistigat reputatia de a fi capabil sa vindece inclusiv cancerul.

Un vindecator neobisnuit
  
Tratamentele bioenergetice nu sint o noutate. Dar indianul Kuradia Pal face parte dintre bioenergoterapeutii obisnuiti. In primul rind, el nu efectueaza asa-numitele "pase magnetice", prin care transfera bioenergie in corpul pacientului, dupa cum nici nu stabileste un contact direct, punind mina pe bolnav. El ii atinge pe cei care ii solicita ajutorul cu o crenguta de "sewalu", un copac care creste in zona. Intrebat fiind daca acea crenguta are rolul unei baghete magice, el a raspuns ca nu, precizind doar ca ii este mai usor sa lucreze cu ea, ceea ce i-a facut pe cunoscatori sa considere ca betigasul utilizat trebuie sa joace rolul de conducta de transfer a bionenergiei ("prana" pentru indieni) catre organul afectat de boala.
  
Insa si mai neasteptat este faptul ca el nu poate vindeca oricind, ci numai in anumite zile ale saptaminii, anume doar simbata, duminica si lunea. Chiar si asa, cu numai trei zile de tratament pe saptamina, afluenta de vizitatori a pus autoritatile pe picior de alerta. Politia face cu greu fata situatiei si s-au raportat cazuri de inselaciune, cind sateni care s-au dat drept Kuradia Pal au luat bani strainilor pentru o atingere fara efect cu o crenguta de "sewalu".

(SURSA: Times of India)
STIRI pe aceeasi tema - Cei care iau durerea cu mina
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME