In Zona 51, afacerea Stargate sta sa explodeze

lazar.jpg (4906 bytes)

Bob Lazar - un om care pretinde ca a lucrat in Zona 51

Ceea ce este sigur
   Certitudinile referitoare la Area 51 sint destul de putine. Oficial, incepind cu 1954, acolo se testeaza cele mai avansate tehonolgii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfectionat avionul-spion U2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) si aparate de lupta precum "SR-71 Blackbird" sau avionul invizibil F-117. Din imaginile prezentate pe www.terraserver.com, reiese ca, alaturi de cladiri si instalatii exista si o imensa pista de decolare, lunga 9 km.
   Cam aici se opresc lucrurile corecte despre Zona 51. Mai departe incep detaliile mai putin placute pentru autoritati. De pilda, se stie ca acolo se lucreaza cu substante toxice. Felul in care s-a aflat acest lucru nu e tocmai laudabil. Muncitorii de acolo au protestat ca nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita pentru afectiunile datorate substantelor cu care opereaza. De asemenea, curiosii care s-au apropiat noaptea de baza cu un aparat de filmat au inregistrat pe pelicula "nave de zbor luminoase, a caror viteza a fost estimata la circa 16.000 km/h". Ca sa spunem lucrurilor pe nume, cam asa evolueaza anumite tipuri de OZN-uri. Astfel de secvente au fost difuzate si la citeva dintre televiziunile americane si occidentale, precum si pe versiunea in limba romana a Discovery Channel. A fost suficient pentru a intari speculatiile conform carora acolo s-ar testa tehnologie extraterestra.
   Tot sigur este faptul ca in Area 51 se cheltuie sume imense. Neoficial se vorbeste despre miliarde de dolari anual, dar nimeni nu poate da o cifra precisa, deoarece finantarea se face din "Bugetul Negru", adica fara controlul Congresului SUA. In ideea de a pazi cit mai bine secretele militare, congresman-ii cunosc doar valoarea totala a proiectelor ce functioneaza "pe buget negru", valoare ce este supusa unui vot secret. In consecinta, ei nu stiu cit se aloca fiecarui proiect in parte, deci nici cit inghite Zona 51.

Tehnologii extraterestre
   Daca este sa ne luam dupa vocea propagandei, suprematia tehnologica a Statelor Unite se explica prin climatul extrem de favorabil companiilor ce opereaza cu tehnologii de virf si, desigur, "harniciei si creativitatii poporului american".
   Dar daca plecam urechea la zvonuri din ce in ce mai des auzite, avansul stiintific al SUA are la baza recuperarea unor tehnologii extraterestre. Cartea lui Philip Corso, "Dupa Roswell", explica in detaliu cum s-a procedat cu epava ce s-ar fi prabusit la Roswell. Un membru marcant din conducerea firmei American Computer Company a spus clar ca a cumparat "pe sub mina", de la oameni ai guvernului, componente electronice de provenienta extraterestra, care, analizate riguros, vor permite aparitia unei noi generatii de microprocesoare ultrarapide.

Drept dovada a faptului ca a lucrat cu farfurii zburatoare, Bob Lazar a publicat pe site-ul sau, www.boblazar.com, imaginea legitimatiei sale de acces

   Insa cea mai socanta marturie despre tehnologiile extraterestre aflate in posesia americanilor a facut-o cineva chiar cineva din interiorul sistemului. In cadrul unei emisiuni transmise la o televiziune din Las Vegas, in noiembrie 1989, a fost intervievat un cercetator care pretindea ca a lucrat la o baza secreta a Air Force, unde a avut sarcina de studia sistemele de propulsie ale unor nave extraterestre. Nu i s-a putut vedea chipul, iar vocea i-a fost alterata prin mijloace electronice, pentru a nu fi recunoscut. Spusele sale au tulburat atunci intreaga America. Mai tirziu, numele sau avea sa fie facut public, tocmai pentru a fi protejat: in cazul in care i s-ar fi intimplat ceva, urma sa se stie ca la mijloc a fost mina serviciilor secrete. Omul acela traieste si astazi, iar numele sau este Bob Lazar.

Omul care a tradat
   Spre deosebire de povestile cam simpliste ale lui John Lear, care a mentionat prezenta extraterestrilor in Zona 51 cu citiva ani inainte sa, discursul lui Bob Lazar este unul mai degraba tehnic. De altfel, el se pretinde om de stiinta, in ciuda faptului ca poate dovedi acest lucru. Toate semnele trecerii sale prin facultati sau prin laboratoarele de la Los Alamos au fost sterse de catre guvern, pentru a-l discredita, motiveaza el. In schimb, este capabil sa vorbeasca despre generatoarele de antigravitatie ce asigrau propulsia celor noua OZN-uri pe care le-a studiat timp de citeva luni, de la sfirsitul lui 1988 si pina la inceputul lui 1989. Unde? Nu la Groom Lake, in Area 51, cum eronat repeta autorii care trec prea repede peste etapa de documentare, ci in Area S-4, la Papoose Lake, situata putin mai la sud.
   Lazar sustine ca a vazut rapoarte in care erau mentionate "entitati biologice extraterestre", dar personal nu a vazut nici un extraterestru. O singura data i s-a parut ca vede ceva, din trecere, printr-o usa intredeschisa. El mai afirma ca un coleg mai vechi din cadrul S-4 i-a soptit ca in 1979 ar fi avut loc o confruntare cu extraterestri sositi din Zeta Reticuli, in care si-au pierdut viata 44 de soldati, plus un om de stiinta.
   Daca toate acestea sint adevarate, inseamna ca, divulgind secrete de o asemnea importanta, Bob Lazar a tradat. A facut-o, spune el, pentru ca cineva trebuia sa o faca. In opinia sa, contactul cu o civilizatie extraterestra trebuie sa fie facut in mod oficial, la lumina si nicidecum in cadrul unor acorduri tenebroase. "Lumea are dreptul sa stie", repeta adesea Bob Lazar.
(continuare)

1  |  2  |  3   |  4

STIRI pe aceeasi tema - Scandal: Zona 51 vazuta din satelit!
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME