50.000 de dolari pentru NAZCA

nazca2.jpg (9221 bytes)

Unul dintre desenele facute acum aproape un mileniu si care nu pot fi admirate decit din aer

   Dupa cum aratam intr-un articol recent ("Liniile de la Nazca sint in pericol") celebrele desene si simboluri realizate la scara gigantica in sudul desertului peruvian au fost amenintate, paradoxal, de inundatii.
  
Precizam atunci ca sute de voluntari au sarit sa dea o mina de ajutor pentru a salva impresionantele vestigii ale culturii Nazca. Iata insa ca nici marile organizatii nu au stat degeaba. Mai greu - birocratia, bat-o vina! - dar s-au pus in miscare. Si miscarea cea mai convingatoare a facut-o UNESCO, cu o donatie de 50.000 de dolari. Din aceasta suma, dupa cum precizeaza CNN News, 30.000 de dolari sint destinati masurilor de urgenta pentru salvarea liniilor prin indiguire si saparea unor canale de scurgere. Restul de 20.000 de dolari sint prevazuti pentru un plan de conservare pe termen lung si atragerea turistilor.
  
Conform aceleiasi surse, arheologul Luis Guillermo Lumbreras, sub conducerea caruia se vor desfasura lucrarile, a declarat pentru cotidianul "El Comercio " ca, din fericire, inundatiile au afectat doar o linie mai putin importanta, situata cu 14 kilometri mai la sud de faimoasele figuri. Dupa parerea sa, ceea ce se intimpla acum in desertul Nazca este numai unul dintre primele semne ale modificarilor globale ale climei.

(SURSA: CNN News).
STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema -
Liniile de la Nazca sint in pericol
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME