Clinton vrea ca Zona 51 sa ramina secreta

   Dupa cum informeaza Las Vegas Review Journal, misterioasa baza secreta de la Groom Lake, cunoscuta si sub numele de Zona 51, va ramine in continuare secreta, prin decizia presedintelui american, Bill Clinton. Acesta a inaintat Congresului Statelor Unite o scrisoare prin care solicita ca "informatiile privitoare la activitatile din cadrul bazei operative a Air Force de linga Groom Lake trebuie sa ramina secrete, dezvaluirea lor daunind securitatii nationale".
  
Desi cu rasunet pentru toti ce interesati de fenomenul OZN, aceasta scrisoare nu reprezinta ceva deosebit, ci constituie o etapa fireasca a unei proceduri cunoscute. Fiind vorba despre o baza secreta, ceea ce se petrece acolo este atit de secret incit nici macar congresman-ii nu stiu despre ce este vorba, in ciuda faptului ca ei trebuie sa ii aprobe bugetul anual. Pentru a-si da votul, ei au nevoie de o solicitare scrisa, iar aceasta este facuta in fiecare an de catre presedinte.
   Pentru ufologi, Zona 51 reprezinta unul dintre cele mai misterioase si mai bine pazite locuri de pe Terra. De multa vreme circula zvonuri conform carora acolo s-ar afla depozitate epave ale unor nave extraterestre, recuperate in ultimele decenii. Ele ar fi studiate si testate de catre experti militari, presupunere incurajata de observarea in apropiere a unor obiecte zburatoare neidentificate. De fapt, in lumea celor pasionati de secretele OZN, banuiala ca acolo se incearca construirea unor aeronave dupa modelul OZN-urilor este atit de mare, incit a devenit aproape o certitudine. Orice s-ar intimpla acolo, suprafata aceea mare cit Elvetia si care nu figureaza pe nici o harta ramine cea mai enigmatica zona a ufologiei contemporane.

Imagine a Zonei 51, realizata de dincolo de gardul care o inconjoara, pe vremea cind unul din dealurile din apropiere era accesibil

(SURSA: Alienzoo).
STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME