Justitia ii apara pe ufologi

   De curind s-a consumat in Statele Unite o noua etapa a procesului intentat Departamentul Apararii de catre CAUS, o organizatie OZN. Surprinzator, cistig de cauza a avut CAUS si nu Armata.
   Povestea este mai veche si a inceput in 1997, in urma unei observatii OZN care a surprins locuitorii mai multor orase Arizona. Mai multi martori au asistat atunci la evolutia unui OZN triunghiular imens, cu latura aproximativ egala cu a unui teren de fotbal, care a planat in citeva rinduri fara nici un zgomot pe deasupra copacilor, pentru ca apoi sa dispara in inaltul cerului.
   Presedintele CAUS (adica Citizens Against UFO Secrecy sau Cetatenii Impotriva Secretului OZN), Peter A. Gersten, este avocat de profesie si a inteles foarte bine calea pe care o are de urmat, anume atacul in justitie. Rationamentul sau este foarte simplu. O parte din impozitele platite de cetateni formeaza bugetul armatei, cu care buget aceasta are obligatia de a le asigura securitatea. Dar acesti bani, ai cetatenilor, sint cheltuiti prost daca o aeronava necunoscuta si cu performante de-a dreptul incredibile violeaza spatiul aerian al Statelor Unite. Este inca si mai grav atunci cind armata nici macar nu recunoaste ca a avut loc un asemenea incident. Prin urmare, desi toaca sume imense din banul public, armata nu isi face treaba cum trebuie si mai si minte. Deci trebuie sa dea socoteala, logic. Si daca nu s-a gasit nici un congresman care sa ceara explicatii, atunci s-a gasit o asociatie, CAUS.
   In baza dreptul la informare a cetateanului, Peter A. Gersten a solicitat mai intii Fortelor Aeriene explicatii cu privire observatiile OZN din Arizona. Raspunsul a venit asa cum se astepta, adica tirziu si exprimind indoiala ca asemenea evenimente ar fi avut loc. Adresindu-se justitiei, lovitura de teatru: Departamentul Apararii a contestat "dreptul unor activisti OZN de a le intenta proces" si a solicitat curtii sa inchida cazul. Insa judecatorul Stephen M. McNamee a respins cererea formulata. Este un pas foarte important, dar procesul e departe de a fi cistigat.

(SURSA: CAUS).
STIRI pe aceeasi tema - Senatori si OZN-uri
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME