Vesti bune pentru SETI

f_of_mars.jpg (16187 bytes)
CD-ul care, cu fiecare exemplar vindut direct de producator, va aduce cite 2 dolari in contul SETI

   Institutul american Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI), prin care se urmareste cautarea inteligentei extraterestre in spatiu cu ajutorul radiotelescoapelor continua. Confruntati de o buna bucata de vreme cu probleme financiare, conducatorii SETI pot rasufla usurati.

   Anul trecut, marea lor problema era ca nu dispuneau de suficeinta putere de calcul pentru a prelucra volumul imens de unde radio captate cu scopul de a vedea daca au interceptat vreun semnal inteligent. De mare folos le-a fost ideea de a cere sprijin publicului interesat. Au avut ocazia sa constate cu placere ca zeci de mii de oameni cu acces Internet au fost de acord sa puna la dispozitia SETI o parte din resursele calculatoarelor lor, conectindu-se la adresa www.setiathome.ssl.berkeley.edu. Imbucuratoare a fost si declaratia lui Frank Drake, fondatorul SETI, facuta la sfirsitul lui 1999. In opinia sa, "atitudinea comunitatii stiintifice este pe punctul de a se schimba, raspindindu-se tot mai mult credinta ca acolo, in spatiul cosmic, trebuie sa existe viata". De altfel nici nu e de mirare, adaugam noi, dupa sirul de planete extra-solare descoperite incepind din 1997.

   Dar nici anul 2000 nu a inceput rau pentru SETI. La 13 ianuarie, in buletinul Cosmiuniverse, Sally Suddock cita o sursa oficiala care anunta ca SETI a primit din partea necunoscut o mostenire de 500.000 de dolari. O alta veste buna a venit si din partea casei de discuri DIGITAL CELLARS. Facind publica lansarea in viitorul apropiat a unui nou album semnat David Cortopassi, "Pharaon of Mars", managerii comaniei au tinut sa precizeze ca pentru fiecare CD vindut doi dolari vor pleca in conturile SETI. Marii distribuitori de CD-uri nu sint deloc incintati de aceasta miscare, deoarece donatia este valabila numai pentru comenzile facute direct la DIGITAL CELLARS, ceea ce, cred ei, le va afecta vinzarile. Practic, se asteapta ca toti simpatizantii SETI interesati de album sa ii ocoleasca si sa cumpere direct de la producator.

(SURSA: New Age Info).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME