BBC a ocolit subiectul OZN la ordin?

   Unul dintre fostii producatori ai unei emisiuni de popularizare a stiintei de la BBC a recunoscut recent ca a primit de-a lungul timpului din partea guvernului britanic numeroase "Note D" cu privire OZN-uri. O astfel de nota inseamna, de fapt, o instiintare din partea Ministerului Apararii conform careia anumite subiecte sint considerate clasificate din ratiuni ce tin de securitatea nationala. Cu alte cuvinte, este un ordin de genul "nici o vorba despre cutare problema".
   Fostul producator radio a precizat ca notele "D" au sosit in redactia BBC cu precadere in timpul valurilor de observatii de OZN-uri triunghiulare. Amintim, acestea au fost inregistrate la mijlocul anilor '80 in Statele Unite, in 1989 si 1990 in Belgia, iar in Marea Britanie la inceputul anilor '90. Asa se face ca, oricit de multi martori oculari au sunat la BBC pentru a raporta OZN-uri triunghiulare, pe post nu a fost auzita niciodata vreo stire referitoare la ele, chiar si in conditiile in care restul presei vuia.
   Facuta chiar si sub anonimat, declaratia fostului angajat al BBC, reluata de UFO Magazine, pare credibila, spun comentatorii. Pe de o parte, ufologii s-au aratat surprinsi la vremea respectiva de tacerea suspecta a respectivului post de radio. Pe de alta parte, BBC-ul este un post public, adica detinut de stat. Daca vreti, in ciuda reputatiei sale actuale, la limita, poate fi considerat "vocea propagandei", ceea ce incurajeaza ideea ca, in functie de nevoile de moment, i se poate solicita un mic serviciu sau altul. Oricum, dincolo de orice speculatii, aceasta dezvaluire ar fi avut si mai multa greutate daca era anonima.

(SURSA: UFO Magazine).
STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME